Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olcsóbb és jobb internet vár ránk

Pörge Béla

2017.03.18. 15:28

Kara Ákos, az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelõs államtitkár szombaton tartott sajtótájékoztatót a fõvárosban.

Az államtitkár elmondta, az ország 143 járásában a következő hónapokban, Közép-Magyarországon pedig ősszel kezdődhet meg a hálózatfejlesztési munka — írja az MTI.

Mintegy 230 ezer háztartásban már most is elérhető a szupergyors internet, ez az önerőből vállalt fejlesztések fele.

A sajtótájékoztatón Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos azt mondta, a 150 milliárd forintos hálózatfejlesztési program mellett 2018-ra tovább csökken az internet áfája, befejeződik az oktatási rendszer digitális átalakítása és a wifi-hálózat országos fejlesztése.

A szupergyors internet azt jelenti, hogy otthoni és vállalati internet használati sebesség jelentősen (minimum 30 Mbit/s) felgyorsul. Az 1 millió háztartás fejlesztését célul kitűző program keretében mintegy 500 ezer háztartás számára európai uniós és hazai költségvetési támogatásból valósul meg a legalább 30 megabites sávszélességet elérhetővé tevő fejlesztés, míg 500 ezer háztartás elérése a távközlési szolgáltatók önerős vállalása keretében valósul meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére