Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyomozhat a Médiahatóság, amiért az ellenzéki polgármester a megjelenés előtt „átfutná” a kerületi lapot

Bokor Gábor

2019.11.02. 18:00

Baranyi Krisztina papol a sajtószabadságról, azonban a kerületi lapot cenzúrázná.

A Mandiner birtokába jutott egy üzenet, amiből kiderült, hogy a nyomdába küldés előtt el kell küldeni a kerületi újságot az új ferencvárosi polgármesternek, Baranyi Krisztinának.

Az újságot nyomdába történő továbbítás előtt a [email protected] e-mail címre küldd meg

– olvasható az üzenetben.

Baranyi amúgy a héten interjút adott az Indexnek, ahol a IX. kerület új polgármestere arról beszélt, hogy szabad sajtót akar a kerületben, amit nem a polgármester irányít. A lap birtokába jutott felvétel azonban nem erről tanúskodik.

Fotó: MTI

A Pesti Srácok szombaton arról ír, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálhatja, hogy nem jogellenes-e a gyakorlat, amelynek jegyében Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester személyesen vizsgálná meg, mi jelenik meg a kerületi lapban. Az eljárásra azután nyílik lehetőség, hogy a cenzúra gyanúja miatt Tényi István bejelentést tett a hatóságnál. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak tett bejelentésében Tényi István a médiatörvény azon passzusait említette, amelyek szerint egy-egy sajtótermék estében a tartalmakban szereplő személyeknek csak akkor van lehetőségük beleszólni a cikkekbe, amennyiben szavaikat eltorzították, mondandójukat megmásították a szerkesztők, és ezzel sérelmet szenvedtek.

A bejelentő szerint a ferencvárosi gyakorlat korlátozza a sajtó, illetve a tájékozódáshoz való jog szabadságát, és ellentétes a médiatörvény a cenzúrát korlátozó kitételével is. Tényi István a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság állásfoglalását kérte Baranyi Krisztina intézkedése miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére