Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

November 8-án kiderül, hogy hazaáruló-e a Jobbik

Vincze Viktor Attila

2016.11.03. 16:58

November 8-án, az amerikai elnökválasztással egy idõben mindenki választ kap arra, hogy a migráció ügyében melyik politikai erõ hol áll - mondta el Gulyás Gergely azzal kapcsolatban, hogy az Országgyûlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, amely kizárná, hogy az Európai Unió felsõ korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra.

A parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke, Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a kormánypártok az alkotmány megváltoztatását olyan nemzeti ügynek tekintik, ahol nincs helye különböző pártérdekeknek, és ha nem kap megfelelő támogatást, az azt jelenti, hogy egyes politikai erők a nemzeti ügyekben sem képesek túllépni saját hatalmi érdekeiken.

Meggyőződésünk és reményünk, hogy a Jobbik gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény-módosítást"

– fogalmazott Gulyás Gergely , majd hozzátette:

ugyanakkor számítunk az LMP képviselőire is, és arra, hogy még az MSZP-ben is vannak, akik támogatják a nemzeti ügyet, bár, az elmúlt hetekben tanúsított magatartásuk nem ad erre okot."

A kormánypárti politikus visszautasította a Jobbik által megfogalmazott "zsarolást". Mint fogalmazott, mindegy, hogy az általuk felvetett kérdésben kinek van igaza, a két ügy nem kapcsolható össze. Ezzel arra utalt, hogy az ellenzéki párt a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását.

Gulyás Gergely emlékeztetett a Jobbik elnökének áprilisi álláspontjára, amikor Vona Gábor azt mondta, hogy hazaárulónak tekinti azokat, akik nem szavazzák meg az alaptörvény módosítását. Erre a Vona nyilatkozatra utalva a fideszes politikus most úgy vélte, hogy a Jobbik csak kifogásokat keres az alaptörvény módosításának elutasítására.

Mint ismeretes, az alaptörvény hetedik módosítása a választópolgárok október 2-án kinyilvánított akaratát képezné le, kizárva, hogy Magyarországot a közösségi és a nemzetközi joggal ellentétes módon az Európai Unió felső korlát nélküli betelepítés elfogadására kényszerítse.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére