Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növekszik a fiatalok mozgástere az szja-mentességgel

888 - MTI

2021.02.04. 13:18

A gyermekvállalás előtt álló fiatalok mozgásterét is növeli a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége és a megemelt csecsemőgondozási díj – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 

A közösségi oldalán megtekinthető videóban Novák Katalin emlékeztetett: 2022. január 1-jétől vezetik be a 25 év alattiak szja-mentességét, idén július 1-jétől pedig emelkedik a csecsemőgondozási díj. Ez a kettő kombinálható is egymással.

Így ha egy nő 25 éves kora alatt vállal gyermeket, akkor a gyermekvállalást követő fél évben a bruttó keresetét fogja megkapni támogatásként.

Konkrét példaként említette, hogy egy 350 ezer forintos bruttó átlagfizetésű nő nettó keresete jelenleg 230 ezer forint körül van. Ha most szülne gyermeket, körülbelül 209 ezer forint nettó csecsemőgondozási díjat kapna. A csecsemőgondozási díj megemelése és a 25 év alattiak szja-mentességének bevezetése után szülő 25 év alatti nő a szülése utáni első fél évben 350 ezer forintot fog hazavinni csecsemőgondozási díj jogcímén. Ez jelentősen meghaladja a korábbi, 230 ezer forintos nettó fizetését – tette hozzá Novák Katalin.

Ez is olyan lehetőség amelyet a fiataloknak kínálunk. Ha most gondolkodnak a gyermekvállaláson, a családalapításon, akkor gondoljanak erre is”

– fogalmazott a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére