Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin sikereiről cikkezett a The Jerusalem Post

888.hu

2022.03.17. 16:00

 Egy háromgyermekes családügyekkel foglalkozó hölgy lesz Magyarország új köztársasági elnöke – vette át az allisrael.com cikkét a jpost.com Novák Katalin megválasztása kapcsán.

 

Magyarország egy hívő keresztény nőt választott köztársasági elnöknek, Novák Katalint, aki 2021-ig családügyi miniszter volt, majd Magyarország köztársasági elnökének választották – írja a The Jerusalem Post.

Novák Katalin 2001-ben kezdte politikai karrierjét a Külügyminisztériumban, ahol európai ügyekkel foglalkozott, 2012–2014 között az Emberi Erőforrások Minisztériumának kabinetfőnökeként dolgozott, ezt követően család- és ifjúságügyi államtitkár lett, 2018-tól pedig családügyi miniszter. Folyékonyan beszél angolul, franciául és németül.

 

A lap azt írja, hogy a magyar kormány számára nagyon fontos a családügy, és a sokgyermekes családok támogatásával igyekeznek megfordítani a népességcsökkenést.

 

Novák szerint a kormány családpolitikája gyümölcsöző volt, 10 év alatt megduplázódott a házasságok száma, míg a válásoké 60 év óta a legalacsonyabb. Ugyanezen idő alatt 41 százalékkal kevesebb lett az abortusz és 25 százalékkal nőtt a születések száma.

 

A portál beszámol róla, hogy ennek a családpolitikának a háromgyermekes Novák Katalin volt az arca.

Azt írják: az új elnökasszony mélyen vallásos, napirendjében fontos helye van az imának. Novák Katalint május 10-én iktatják be ünnepélyesen új megbízatásába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére