Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: Magyarország nem akarja az identitását feladni

Forisek Ádám

2019.09.27. 11:25

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár többek között a globalizmusról, Magyarországról és az identitásról beszélt egy interjúban.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Breitbart Newsnak adott interjújában először is a globalizmusról beszélt. Mint mondta, Magyarország akadályt jelent abban a globalista projektben, ahol a nemzetek feladják sajátosságaikat, kultúrájukat egy univerzális, meghatározhatatlan állapotért cserébe.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A globalizmus rossz választás. Akik támogatják, rossz úton járnak.

Az államtitkár példaként említette a liberális Justin Trudeau vezette Kanadát.

Trudeau nemrég azt mondta, hogy Kanada nemsokára az első posztnemzeti állam lesz. Mi az, hogy posztnemzeti állam? Ez mégis mit jelent?

Novák Katalin szerint Európa nemzeteinek inkább újra fel kellene a kultúrájukban rejlő gazdagságot, amelyből nemcsak saját maguk, de az egész világ is profitálhat.

Megvan a magunk történelme, és ez teszi Európát igazán gazdaggá. Az olaszok nem olyanok, mint a magyarok. A németek sem olyanok, mint a magyarok. Sőt, még a bajorok is különböznek a hesseniektől vagy más németektől

– mutatott rá az államtitkár.

Mint mondta, ezek a különbségeket tiszteletben tartják, és nem akar egyik fél sem olyanná válni, mint a másik. Ugyanez vonatkozik Novák Katalin szerint férfi és nő kapcsolatára.
Egyenlők akarunk lenni, de nem ugyanolyanok. [...] Ezért van az, hogy a globalizmus, amiben minden homogenizálva van, rengeteg értéket semmisít meg.
Novák Katalin szerint azonban a hangsúly pont ezen értékek megőrzésén van. Mindazon jellemvonásokat meg kell őrizni, ami a magyar, olasz, francia vagy német kultúrára jellemző.
Erdély, FOTÓ ÁLTALÁNOS, határon túli magyarok, magyar zászló, SZIMBÓLUM, ÜNNEP, ünnepel, zászló
Európaiak vagyunk, de elsősorban magyarok. Én például először is Szegedről származom. Csak aztán vagyok magyar, és azután pedig európai.

Az államtitkár szerint az identitást először is az határozza meg, hogy Isten teremtményei vagyunk, utána következik a családban betöltött szerepünk, majd így lehet haladni a lokálistól a globális felé.

Magyarország nem akarja identitását és szuverenitását feladni, és ezt, mint Novák Katalin mondta, „sajnálatos módon sokan nem akarják elfogadni”. Elmondása szerint sok állam egyenesen gyűlöli Magyarországot, amit az államtitkár a múltbéli (demográfiát vagy egyéb témát érintő) hibás döntésekre vezet vissza. Említette azt is, hogy a magyarok nyelvhasználata sajátos: szókimondó, őszinte és lényegre törő.

Nyíltan kimondjuk, ami a szívünkön van. Ezt pedig a liberális politikusok, újságírók és értelmiségiek nehezen tudják elfogadni.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy szerencsére Magyarország nincs egyedül. Olaszországban például rengeteg szövetségese van a magyaroknak, de Közép-Európában is, például a lengyelek, csehek és szlovákok képében. A visegrádi országok erősek, ami például megmutatkozik abban is, hogy Ursula von der Leyen lett az Európai Bizottság elnöke.

Jean-Claude Juncker nem folytatta elnökségét, mert nem azokat az értékeket képviseli, mint mi. Ursula von der Leyen sokkal jobb választás. Ő hét gyermek édesanyja, ezért én tisztelem őt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Rossi agresszív futballt vár a csapatától Wales ellen

Rossi agresszív futballt vár a csapatától Wales ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kedden döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Jogerősen elrendelték a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyeletét

Jogerősen elrendelték a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyeletét – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

Novák Katalin: minden várakozást felülmúl a családvédelmi akcióterv iránti érdeklődés

Átlépte az 50 ezret a babaváró támogatást igénylő fiatal párok száma.

Matolcsy: kivételes korszakban, kivételes országban élünk

Matolcsy: kivételes korszakban, kivételes országban élünk

Kivételes korszaknak nevezte a jelenlegit, és kivételes országnak Magyarországot Matolcsy György jegybankelnök hétfőn a Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíjprogram oklevélátadó ünnepségén, ahol megjegyezte, hogy az ország az elmúlt tíz évben kivételes társadalmi, gazdasági és szellemi eredményeket ért el.

Migránsok rejtőztek el egy hajón, majd felgyújtották azt

Hat algériai illegális bevándorló szorult orvosi ellátásra a romániai Konstanca kikötőjében, miután tüzet okoztak azon a panamai zászló alatt közlekedő hajón, amelynek fedélzetén elrejtőztek – közölte hétfőn a román parti őrség.

A fiatal migránsok integrációja különösen nehéz az Európai Unióban

A fiatal migránsok integrációja különösen nehéz az Európai Unióban

Az illegális migráció és a harmadik országbeli személyek integrációja napjainkban az Európai Unióban fontos vita tárgya, különösen a 2015-es migráció hullám jelentkezése óta. A legtöbb tagállam tapasztalja a migráció jelenségét, és ezzel egyidejűleg szembesül a beilleszkedés nehézségeivel is.

„Az új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér”

A munkáját hamarosan megkezdő új Európai Bizottság egyik legrátermettebb biztosa lesz Várhelyi Olivér – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán, miután magyar biztosjelölt szükséges támogatást szerezett kinevezésének jóváhagyásához.

Továbbra is a németek uralják az Európai Parlamentet

Továbbra is a németek uralják az Európai Parlamentet

Az állandó parlamenti bizottságok negyedének vezetője német, a legfontosabbak közül mindegyiknek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére