Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Novák Elõd kiakadt Vonára

Horváth József György

2016.05.22. 18:58

Kiszivárgott Novák Elõd párttagoknak írt kritikus levele. Novák elmondása szerint levele figyelmeztetésként szolgál, miközben erõsen bírálja Vona Gábor pártelnök politikai húzásait. Írásában volt simicskázás, néppártosodás bírálat és még sok minden más.
Novák Előd, a vészharang

Így jellemzi magát levelében a Jobbik alelnöke, aki mostanában a Vona Gábor elnök képviselte Jobbik-irányvonallal szemben a legkritikusabb. Levelében, melyet alelnökjelöltként írt a párttagoknak, tudomásul veszi, hogy így sem úszhatja meg Vona vétóját, aki kijelentette, hogy Novák újraindulása esetén él elnöki vétójogával.

Figyelmeztetésként a tagságnak, de nem a nyilvánosságnak szánta Novák Előd, a Jobbik alelnöke terjedelmes, a párt múltjáról, jelenéről és jövőjéről is elmélkedő, Vona Gábor pártelnököt bíráló írását"

- írja az Origo, ahova eljutott Novák kiszivárgott belső levele.

Novák az Origo kérdésére válaszolva tagadta, hogy korrupcióval vádolná Vona Gábor pártelnököt, holott levelében felemleget egy 100 milliós ingatlanügyletet, amelyben magáncéghez akarták kiszervezni a párt székházát. Novák a Simicska-ügyek háttérbe szorulását is nehezményezi.

Nem Simicskázik eleget a Jobbik

Novák Elődnek ebben igencsak hiányérzete van. Írása szerint a néppártiság a polkorrektnek mondott óvatoskodó nyárspolgáriságot jelenti.

Már nem Attila unokái leszünk, hanem belesüppedve az általános politikai posványba, díszellenzékként és a magyar politika sokadik szemfényvesztőiként a nemzetközi pénzhatalom álradikális és néha lenácizott kiszolgálóivá válhatunk" 

– bírálja Novák a Vona-féle néppártosodó Jobbik-irányvonalat.

Novák az Origo kérdésére elismerte, hogy a levelet ő írta, mint a közelgő tisztújításon az újraválasztásért indulni szándékozó alelnök, de a belső levél a párttagoknak szólt, ezért nem örül, hogy kiszivárgott. Pedig szerinte úgysem lesz lehetősége elmondani ezt a kongresszusukon, mivel indulását – mint azt Vona be is jelentette – a pártelnök a vétójogával élve megakadályozza majd.

Sértődöttség

A vétó a kritikusok eltávolításáról szól"

- írja Novák, aki szerint a Jobbik elnökségében a jövőben aligha lesz tere a konstruktív vitáknak.

Miért nem számoltathatjuk el Simicskát? Miért akar Vona Gábor kormányfőként még újabb holokauszt-emlékműveket avatni? Miért szerveztek ki egy százmilliós székházat magántulajdonba jobbikos pénzből?"

-  ezeknek a témáknak a konstruktív megvitatását nehezményezi a jelenleg még alelnöki pozíciót betöltő Novák, aki elmondása szerint eddig egyedül vitte ezeket a témákat, melyek folyamatosan a háttérbe szorulnak.

Novák szerint kívülről is meg akarják mondani bal- és jobbliberális körök, milyenné váljon a Jobbik:

egy színtelen, szagtalan, karakterét vesztő párttá, mely nem hoz radikális változást."

Bajok, bajok hátán

Novák Előd kifakadó hangvételű írásában arra is figyelmeztetett, hogy eddig a Jobbik erőssége volt a sokszínű, a tagságot lefedő elnökség, amely belül konstruktív vitákkal, kifelé azonban mindnyájan a többségi véleményt képviselve, vállt vállnak vetve, összezárva dolgozott.

Ha Vona vétózik, azzal a Fidesz útjára lép, ahol Orbán nem tűr meg ellenvéleményt, s ezért repült Ángyán József vagy Illés Zoltán"

- írja Novák.

Az alelnök emlékeztetett arra is, hogy szóvá tette Vona Gábornak azt a Hvg.hu-nak adott nyilatkozatát is, miszerint miniszterelnökként, ha kell, átadna holokauszt-emlékművet. Vonának célozva ezt írta Novák:

ezzel szinte beállsz a holokausztiparba, miért nem elég annyi, hogy kormányon nem fogsz lebontatni ilyet?"

Ingatlanügyek

A Jobbik nem egyszemélyes kft., bár ilyenre is van példa. Az elnök bizalmasának egyszemélyes kft.-je (...) egy százmilliós székházat vett meg jobbikos pénzből (...) de miután néhányan felháborodásunknak adtunk hangot a közösségi vagyon magántulajdonba szervezése miatt a szerződést felmondták, belátva, hogy ez védhetetlen."

- írja Novák.

Mi lesz a vége, ha nem vagyunk ott az elnökségben?"

- teszi fel a kérdést levelében Novák Előd. Szerinte azok kényszerülnek távozni, akik kritikusabbak voltak ilyen kényes kérdésekben, valamint a sorozatos karaktergyilkossággal élő Fideszt vissza kell támadni. Felhívta továbbá párttársai figyelmét arra, hogy emberközelinek és alázatosnak kell maradni.

Ezt az arculatunkat meg kell tartsuk, nem tűnhetünk olyanoknak, akik a hatalomért bármire képesek." 

Vona még nem reagált Novák kifakadására.

(Origo)

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Migránsbűnözésről szóló statisztikákat hamisított meg a holland migrációs miniszter

Amerika, London, Párizs

Lemondásra kényszerült Mark Harbers migrációért felelős miniszter, miután egy szemtelenül kozmetikázott jelentést mutatott be a parlamentnek.

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Orbán Viktor: Európa jövője nem játék

Kétharmad

A felvidéki magyarságot is szavazásra buzdította és a Magyar Közösség Pártja (MKP) támogatását javasolta a szlovákiai magyaroknak Orbán Viktor, aki szerda délután a Karmelita kolostorban fogadta Menyhárt Józsefet, az MKP elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Piszkostizenkettő

A Marx csodálatától (is) megrészegült Juncker & Co. a baloldallal egyetemben új társadalomról és új proletariátusról ábrándozik.

Verhofstadt nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Uniót birodalommá kell alakítani

Verhofstadt nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Uniót birodalommá kell alakítani

Amerika, London, Párizs

A bevándorláspártiak kedvenc fogtündére úgy véli, Európa csak akkor tud versenyképes maradni, ha „birodalommá” alakul.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére