Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Elõd: a Rákosi-korszakra emlékeztet a jelenlegi Jobbik

Bokor Gábor

2018.10.20. 16:00

Ismét szakadt a Jobbik, alelnökök és egy sikeres ex-polgármester lépett le a pártból. A politikai közösség haláltusáját Volner János, Apáti István és Fülöp Erik már nem akarta testközelbõl végig nézni. Ha az ideológiai megsemmisülés nem lenne elég, akkor itt vannak a gyanús pénzügyek is. Az Echo TV Informátorának beszélt a jobbikos N1TV volt fõszerkesztõje arról, hogy még az online TV is érintett feketepénzekkel.

Már szeptember elején érezhető volt, hogy Volner János nem sokáig marad a Jobbik alelnöke. A politikus akkor még az Informátornak arról beszélt, hogy neki a Jobbik egysége a fontos, mostanra kiderült az egység megteremtésében ő már nem fog részt venni. Facebook posztjai miatt kizárták a frakcióból, azt már meg sem várta, hogy a pártból is kidobják, ő maga lépett le. A volt alelnököt követte Apáti István és Fülöp Erik is. 

A Toroczkai-hullám után, ismét erős embereknek lett elege a Jobbikból. 

A pártból történő kilépését követően Volner János az Informátornak arról beszélt, hogy Sneider Tamás átvert mindenkit. 

"Nem azt a politikát valósítja meg, amit ígért, hanem Vona Gábor balra tolódó politikáját folytatja egy sokkal magasabb sebességfokozaton és ennek gyakorlatilag a párt fele már áldozatul esett, gyakorlatilag kiirtottak mindenkit, aki Dúró Dórára és Toroczkai Lászlóra szavazott a tisztújításon. Sneider Tamás igyekszik a saját belső ellenségétől megszabadulni, körülbelül a Kisgazda Párt utolsó napjaiban láthattak hasonló jeleneteket, mint most a Jobbiknál, ennek lettem én is az áldozata.”

– mondta Volner János, aki beszélt arról is, hogy a Jobbik balos fordulata vállalhatatlan, sokáig próbálta ezt gátolni, de rendre elnyomták. A volt alelnök szerint Sneiderék a “Kész Átverés Show-t” hajtották végre. 

“Én a néppártosodással egyetértek, hiszen mérsékelni egy radikális párt hangnemét, elfogadható szintűre hozni, nyitni más szavazók felé ez egy támogatható célkitűzés. Azonban az, hogy egy magát jobboldalinak és nemzetinek mondható pártból megpróbálnak egy liberális, balközép pártot csinálni, ez egyszerűen elfogadhatatlan.” – fogalmazott Volner János. 

A Jobbik felszólította Volner Jánost, hogy adja vissza parlamenti mandátumot, azonban a volt alelnök folytatja parlamenti munkáját. Az Informátor azon kérdésére, hogy más volt jobbikosokhoz hasonlóan ő is csatlakozna-e Toroczkai László Mi Hazánk nevű mozgalmához nem adott egyértelmű választ, azonban ott szívesen látnák - ezt már Novák Előd, a nemrég alapított politikai formáció alelnöke mondta az Echo TV-nek. 

“Két ajánló szükséges, az egyik szívesen lennék, hiszen korábban a Jobbik képviselő-jelöltjének, sőt még kabinetvezetőnek is jómagam javasoltam a rendvédelmi kabinet vezetőjének a Jobbikban, úgyhogy szolidaritással figyelem ezt a küzdelmét és lennék az ajánlója a Mi Hazánk Mozgalomban.”

Az Informátor Novák Elődöt kérdezte a Jobbik jelenlegi állapotáról is. A párt egykori alelnöke szerint korábbi politikustársainak ténykedése a legrosszabb kommunista időkre emlékeztet.

“A Rákosi-korszak időszakát idézik fel azok a módszerek, ahogy tulajdonképpen a belső vitákat próbálják lefolytatni, pedig a tagság jelentős részében joggal merülnek fel azok a kérdések, hogy mivé lett ez az egykor Jobboldali Ifjúsági Közösség néven megalakult szervezet és az abból kialakult párt.“

A Jobbik nemcsak politikai szempontból került megsemmisülés közeli állapotba, a párt körül komoly pénzügyi visszaélések is felmerültek. Korábban a párt egyik szekszárdi önkormányzati képviselője beszélt zacskós pénzekről. Szabó Balázs a feketepénzek tisztára mosása miatt feljelentést is tett a Legfőbb Ügyészségen. Sőt az újabb botrányt Kisberk Szabolcs robbantotta. A N1TV volt főszerkesztője az Informátornak adott exkluzív interjújában mondta el, hogy a Jobbik még a saját tévéjén is folyatott át feketepénzeket. A Jobbikhoz köthető online TV-ben a fizetésemeléseket csak készpénzben kaphatták meg a dolgozók, de még a tankolásokat is feketepénzekből kellett rendezni. Ezzel szemben a Jobbik kommunikációs igazgatója nem lát ebben semmi kivetnivalót. Mirkóczki Ádám szerint az N1TV munkatársai örüljenek annak, hogy készpénzt kaptak. 

Itt tart 2018-ban a Jobbik. 

Az Informátor teljes adása itt tekinthető meg:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére