Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák: A csok mellett is igényelhető az otthonfelújítási támogatás

888 - MTI

2020.12.03. 11:10

Azok is kérhetik az otthonfelújítási támogatást, akik családi otthonteremtési kedvezményt (csok) vettek igénybe – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett:

januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét – hárommillió forintig – visszatéríti.

A támogatás részletszabályait ismertetve azt mondta, hogy a felújítás több ütemben is történhet, a számlákat ebben az esetben folyamatosan gyűjteni kell, és azokat egyszerre kell benyújtani, akkor, amikor minden munka befejeződött. A visszatérítés csak a 2021. január 1-je után kiállított számlákra jár – emelte ki.

Ismertette, hogy

a felújításhoz nyújtott támogatás felerészben fedezheti az anyagköltséget és felerészben a munkadíjakat.

Ha például valaki egymillió forintot költ munkadíjra, és hárommillió forintot anyagköltségre, kétmillió forintot igényelhet vissza: egymilliót a munkadíjra és további egymilliót az anyagköltségre – magyarázta.

A miniszter kitért arra is, hogy a Magyar Államkincstárnak a benyújtástól számítva harminc nap alatt el kell bírálnia a kérelmet, ezután öt napon belül folyósítják a támogatást. Ha hiánypótlásra van szükség, újabb harminc nap áll rendelkezésre az elbírálásra – tette hozzá Novák Katalin.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére