Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák: A Fidesz nehezen búcsúzott el az EPP-től, de ideje volt kilépnie

888.hu, MTI

2021.03.26. 08:25

A Fidesz legnagyobb aggálya az volt, hogy a néppárt korlátozta volna a fideszes képviselőket jogaik gyakorlásában, ami elfogadhatatlan – szögezte le a Fidesz alelnöke, családokért felelős tárca nélküli miniszter a VRT flamand közszolgálati tévének adott csütörtöki interjújában.

 

Novák Katalin hozzátette, hogy a kilépés új helyzetet teremt, valami újnak a kezdetét, amelytől azonban egyáltalán nem fél.

A magyar pártnak most lehetősége nyílik arra az Európai Parlamentben, hogy képviselje a kereszténydemokrata értékeket.

Gyakran alig lehet már megkülönböztetni egyik pártot a másiktól, és egyes országokban már nincsenek olyan pártok, amelyek kiállnának például a családi értékek mellett.”

A tömeges bevándorlás támogatása nem lehet az egyetlen megoldás Európa demográfiai válságára. A Fidesz megoldása, hogy támogatja a családokat és a kívánt gyermekek vállalását – mondta.

„Magyarországon konszenzus van arról, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, ahogyan mindig is volt” – jelentette ki.

A meleglobbi túl messzire ment. Azokat, akik nem minden területen a melegjogok előmozdítására törekszenek, rögtön melegellenesnek bélyegezi”

– állította.

Az EU-s költségvetéssel és a koronavírus-járvány miatti mentőcsomaggal kapcsolatban azt mondta: reméli, hogy a mentőcsomag folyósítása mielőbb elindul. Magyarország eredetileg nem támogatta azt, mert nem szorult rá, de kormánya figyelembe vette, hogy más országoknak szükségük van rá – fűzte hozzá.

A Fidesz jövőbeni szövetségeseiről úgy nyilatkozott: nem új frakciót terveznek, nem a múlttal foglalkoznak, hanem előre tekintenek. Már nem kell túl sokat várni, hogy kiderüljön, milyen politikai szövetség jön létre a Fidesz részvételével – mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére