Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nógrádi: a biztonság megszûnt, bármikor, bárhol merényletet követhetnek el

Tóth Dalma

2016.12.25. 10:15

A biztonságpolitikai szakértõ szerint hiába van készenlétben Európa, nincs tökéletes biztonság, így bármikor, bárhol merényletet követhetnek el.
Egy ember 24 órás megfigyeléséhez 20 emberre van szükség, így ezer szalafista megfigyeléséhez napi 20 ezer ember kellene, ez pedig lehetetlen, nincs ennyi ember és pénz.

Minden merénylet hatására egyre inkább távolodik egymástól a két népcsoport, és mindkét oldal radikalizálódik, hiszen bár az „egyszerű muzulmán” tisztességesen dolgozik, ám a terrorista támadások hatására az európai társadalom egyre nagyobb része gondolja úgy, hogy akár ő is terrorista lehet, így radikalizálódni fog – mondta Nógrádi György.

A terrorista cselekmények hatására még az európai ember is elkezdi kerülni a muzulmánokat, aki egyébként megszokta, hogy a környékükön él – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.

Hozzátette: szörnyű, ami a berlini merénylet során történt, ám a hatása még sokkal nagyobb, hiszen az Iszlám Állam stratégiai céljaihoz ezzel közelebb kerül, és eléri, hogy egyre több muzulmán lesz, akit nem fogad be a fehér többség, ennek hatására azonban a muszlimok is úgy érzik majd, vesztesei lett a helyzetnek, ezért radikalizálódni fognak.

Nógrádi György arról is beszélt, hogy Németországban párhuzamos társadalmak alakultak ki, ami a politikai elit, de leginkább Angela Merkel személyes veresége.

A szakértő szerint a megoldás elsősorban a kiutasítás lenne, amit lassan Németország is megért — írja a Hirado.hu

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

UNESCO-békedíjat kapott Merkel, mert elárasztotta Németországot migránsokkal

Angela Merkel volt német kancellár szerdán Elefántcsontparton átvette az UNESCO békedíját azon erőfeszítéseiért, amelyeket a több mint 1,2 millió menekült németországi befogadásáért tett a 2015-ös migrációs válság idején.

Újabb csecsemőt sikerült kimenteni Törökországban a romok alól

Újabb csecsemőt sikerült kimenteni szerdán a romok alól a dél-törökországi Hatayban 58 órával a török-szíriai határtérségben súlyos pusztítást okozó földrengés után.

„Nem fogadható el az EU-csúcs záródokumentuma az illegális migráció elleni lépések nélkül”

„Nem fogadható el az EU-csúcs záródokumentuma az illegális migráció elleni lépések nélkül”

Ausztria nem tud hozzájárulni a csütörtökön kezdődő rendkívüli EU-csúcs záródokumentumának elfogadásához, ha a közösség nem állapodik meg az illegális migráció visszaszorítását szolgáló konkrét lépésekről – jelentette ki az osztrák kancellár a Die Welt című német lapnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére