Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

NNK: Fontos szerepük van a véradóknak

MTI - 888.hu

2020.11.27. 12:23

A vér- és vérplazmaadás fontosságára hívta fel a figyelmet a véradók napján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

 

Galgóczi Ágnes elmondta: az önkéntes véradás azért is fontos, hogy Magyarország a járványos időkben is fenn tudja tartani vértartalékait.

A vérplazma-terápia segít a koronavírus-fertőzötteknek, megelőzheti a súlyos tünetek kialakulását”

– tette hozzá.

Az osztályvezető ismertette: csütörtökön 6393-mal nőtt az azonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 135, többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 52 126-an vannak.

A napi új esetszámmal kapcsolatban elmondta, az azonosított fertőzöttek számában már a mentők által és a szűrőbuszoknál végzett, valamint a héten indult célzott tesztelések eredményei is megjelennek.

Utóbbiakról annyit mondott,

a bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban, a szociális ellátóknál és az egészségügyben végzett vizsgálatok összesítése a jövő hét elejére várható.

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy 7591 koronavírusos beteget kezelnek kórházban, egészségügyi intézményben ennél többen vannak, azonban ők csak koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket mutatnak, betegségük még nem igazolódott.

A szakember a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy az interneten – Müller Cecília országos tiszti főorvos, Csókay András idegsebész és Zacher Gábor mentőorvos, toxikológus nevével visszaélve – „koronavírus-csodaszereket” kínálnak csalók.

Hangsúlyozta, hogy ilyen szerek, készítmények nem léteznek, és arra kér mindenkit,

ne üljenek fel ezeknek a hirdetéseknek, mert bizonyosan csalások”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére