Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs közpénz az Elk*rtuk című új mozifilmben, az alkotók támogatókat keresnek

888.hu

2021.06.09. 13:45

Hosszú évek óta ez az első olyan magyar film, amelynek gyártásába a producerek saját pénzzel is beszálltak.

 

A Megafilm producerei, Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya állami támogatás nélkül, önerőből teremtették elő a gyártási költségeket. Az őszödi beszédről készülő filmben nincs közpénz, ezért az alkotók további támogatókra számítanak.

A producerek a finanszírozás hátterének publikussá tételét egyben nyilvános felhívásnak is szánják, hogy a film költségeibe bármilyen támogató beszállhasson.

Kálomista Gábor elmondta: a közpénzekkel kapcsolatos, állami forrásokról szóló adatok nyilvánosak, a filmes támogatások mindenki által hozzáférhetők a Nemzeti Filmintézet honlapján.

Az Elk*rtuk című film az önrészen kívül támogatásokból állt össze, és szeretnénk még további támogatókat gyűjteni, ezáltal is átláthatóvá tenni a költségeket”

– mondta Helmeczy Dorottya, és hozzátette: Magyarországon a filmek nagyon nagy összegű előfinanszírozással készülnek.

Hosszú évek óta ez az első olyan magyar film, amelynek a gyártásába a producerek saját pénzzel is beszálltak. Emellett eddig is sokan támogatták, hittek a történetben, és üzleti befektetést is láttak benne. A továbbiakban szeretnénk szélesre tárni ezt az ajtót, és lehetőséget adni arra, hogy aki szeretne, – névvel vagy név nélkül – szerepeljen a film támogatói között”

– tette hozzá.

A nyilvános támogatói lehetőség mellett azok számára, akik úgy szeretnének az ügy mellé állni, hogy a 2006-os eseményekhez kapcsolódó személyes történetüket akarják elmesélni, vagy fontosnak érzik, hogy beszéljünk a közelmúlt legsúlyosabb hazai politikai botrányáról, az Elk*rtuk című film Facebook-oldalán az alkotók létrehoztak egy Emlékezzünk oldalt, ahol bárki megoszthatja a saját élményét, fotóját, emlékét. Az anyagokból készült kordokumentumok mindenki számára elérhetők lesznek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére