Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nézőpont Intézet: A baloldal nem kormányzóképes

888.hu

2021.03.29. 12:00

Két és félszer többen tartják kormányképesnek és munkahely-teremtésre képesnek a jelenlegi kormánypártokat, mint a baloldali közös listát – derül ki a Nézőpont Intézet, Magyar Nemzet számára készített országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Az egyes pártok imázsa nagyon fontos a választóik mozgósítása szempontjából, mivel a 2022-ben esedékes országgyűlési választások egyben miniszterelnök és kormányválasztások is, az országvezetés képessége kulcskérdése lesz a kampánynak.

A Nézőpont Intézet felmérésében többek között erre a kérdésre is keresték a választ.

A magyarok több mint a fele tartja kormányképesnek a Fidesz-KDNP-t,

de csak ötödük gondolja ezt az ellenzéki pártok szövetségéről. A válaszadók 49 százaléka szerint képes a jelenlegi kormány munkahelyeket teremteni, ez az ellenzék részéről mindössze 20 százalék.

A magukat kormányellenesnek mondó szavazók is kritikusak az ellenzékkel szemben: 39 százalékuk véli a baloldalt kormányképesnek,

kevesebb mint egyharmaduk a munkahelyteremtésre alkalmasnak.

A baloldal és nemzetközi szövetségesei sokszor a kormánypártok szemére vetik, hogy azok nem tisztelik eléggé a demokráciát. A magyarok nagyobb arányban hiszik azt, hogy

a Fidesz-KDNP (38 százalék) elkötelezettebb a demokrácia mellett, mint az ellenzéki szövetség (33 százalék).

Ezenkívül a cigányság helyzetének javítására is alkalmasabbnak tartják a jelenlegi kormányt (32 százalék), mint az összefogást (13 százalék).

Ha az ellenzék járványügyi vagy gazdasági válságkezeléséről nem hiszik el a saját potenciális választóik sem, hogy jobb lenne, mint a hivatalban lévő kormányé,

a kihívó versenyhátrányból indul.
A közvélemény-kutatás 2021. március 16-17. között, 1000 fő telefonos (CATI) megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba 3,1 százalék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére