Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Népszerûsítik a nevelõszülõi hivatást

888.hu

2018.11.24. 14:15

A nevelõszülõi hivatást népszerûsítõ országos kampány a jövõ év közepéig minden megyébe eljut - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkár szombaton Szegeden.

Fülöp Attila a rendezvénysorozat szegedi állomásán újságíróknak elmondta, Magyarországon 23 ezer gyermekről gondoskodnak a gyermekvédelem rendszerében, mintegy kétharmaduk nevelőszülővel él.

A nevelőszülők nemcsak távolról nézik a problémát, hanem közvetlenül is segítenek - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: ezért fontos, hogy a társadalom ismerje ennek a hivatásnak a közösségépítő erejét.

Az országos kampány célja, hogy azok, akik érdeklődnek a nevelőszülői hivatás iránt, minél jobban megismerjék azt, és közvetlenül az érintettektől kapjanak információt az örömökről és nehézségekről – mondta.

Az országban jelenleg 5-5,2 ezer nevelőszülő gondoskodik a nevelt gyermekekről. Mint minden szakmában, itt is fontos a megújulás, és hogy minél többen, akár fiatalok is vállalják, hogy akár saját mellett vagy a nélkül gyermeket nevelnek, segítve ezzel másokon – mondta Fülöp Attila.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére