Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi kiképzésen vett részt több száz magyar katona

888.hu

2021.01.14. 12:00

Az elmúlt években közel 200 magyar katonatiszt vett részt iskolarendszerű nemzetközi képzésen. A tisztek jellemzően Európában, illetve az Egyesült Államokban és Kanadában tanulhattak – értesült az Origo.

A portál szerint a Magyar Honvédség (MH) évtizedek óta folyamatosan biztosít részvételi lehetőséget a katonatiszteknek nemzetközi tanfolyamokon, képzéseken, ezzel is segítve képességeik fejlesztését.

Jelenleg is zajlik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, amelynek keretében

az elmúlt években közel 200 magyar tiszt vett részt iskolarendszerű képzésen a világ nagy múltú oktatási intézményeiben.

A magyar katonák jellemzően kétoldalú megállapodások alapján Európában és a tengerentúlon képzik tovább magukat. A NATO rendszerében kifejezetten elvárás is a kiképzéseken való részvétel.

A külföldi képzések

  • kétharmada a tengerentúlon, az Egyesült Államokban és Kanadában,
  • egyharmada pedig Európában, főként Németországban, Olaszországban, Svédországban, Lengyelországban, valamint Nagy-Britanniában és Portugáliában zajlik.

A cél, hogy a tisztjelöltek vezetői képességeit és szakmai kompetenciáit olyan szintre fejlesszék, ami egy tiszttől a beosztásában elvárható. A korábbi években volt olyan résztvevő is, aki még nem végzett tisztként, magyar katonai főiskolai hallgatóként tanulhatott. A felvételhez az állomány illetékes parancsnokának javaslatán túl az szükséges, hogy a jelentkező az iskola által előírt „bemeneti követelményeknek” megfeleljen.

Az elbírálásnál a rendfokozatot, az idegennyelv-ismeret szintjét, a fizikai, egészségi és pszichikai alkalmasságot is figyelembe veszik. A tisztek közül a legjobbakat választják ki, amit

  • az addig elvégzett szakmai munka,
  • a kiképzési eredmény,
  • az állomány illetékes parancsnokai által megítélt vezetői képesség és
  • a tiszti attitűd összesített értékelése alapján határoznak meg.

Az Origo megtudta azt is, hogy hat hónapnál hosszabb, külföldön megtartott harcászati szintű képzésen (hadnagy, százados) 84 tiszt, hadműveleti szintű képzésen (őrnagy, alezredes) 25 tiszt, stratégiai szintű képzésen (ezredes, tábornok) pedig 54 tiszt vett részt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem gyenge hétkezdet: Karácsony sír, de költ, mindegyik vakcina jó, a balos polgi tolakszik is érte

Nem gyenge hétkezdet: Karácsony sír, de költ, mindegyik vakcina jó, a balos polgi tolakszik is érte

Na, valahogy így kell kell elkezdeni egy hetet: baloldali helyezkedéssel, nyafogással, csak hogy lássa a választó, hogy eközben a szakemberek arról biztosítanak: a kormány által berendelt mindegyik vakcina működik.

Vicces pasas az oltásért tolakodó gyöngyösi polgármester

Vicces pasas az oltásért tolakodó gyöngyösi polgármester

Két hónapja még a fizetős teszteket ajánlgatta a város kockázati csoportokba tartozó lakóinak is, most önmagát az egészségügyi dolgozókkal együtt olttatta be az egyébként mostanság épp oltásellenes baloldal gyöngyösi polgármestere, az ex-szoci Hiesz György.

Föld S. Péter balos politikai érdekből a halálba küldené az embereket

Föld S. Péter balos politikai érdekből a halálba küldené az embereket

Ha az ember nem tudná, hogy a szélsőségesen kormánypártinak nem nevezhető hírklikkes Föld. S Péter tagja volt a hetvenes-nyolcvanas évek lelkeket sötétítő Neoprimitív zenekarnak, írásaiból e nélkül is sejthető lenne valami a zenekar neve és „jeles” tagja kapcsolatáról.

Kovács Zoltán: Szeretnénk minél hamarabb újranyitni a vendéglátóhelyeket

A kormány is szeretné, ha a vendéglátóhelyek mielőbb újranyithatnának, de minden a vakcinán múlik, vagyis attól függ a nyitás időpontja és üteme, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn az MTI-nek.

Kulcsmegoldás

Kulcsmegoldás

889

Hazák után házakat is foglalnak majd az Európa határait elárasztó vándorok?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére