Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetbiztonsági okokból újra átvilágítják Demeter Mártát

Csordás Bettina

2018.10.27. 09:01

Demeter Mártát, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökét az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági szempontból újra átvilágítja Kövér László házelnök kérésére - tudta meg a Magyar Idõk.

Az ellenzéki politikussal szemben a főügyészség is nyomozásba kezdhet, mivel nem nyilvános katonai adatokat fedett fel, mindezt azért, hogy lejárassa a miniszterelnököt és családját.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az LMP frissen megválasztott alelnöke 30 évig nem nyilvános, érzékeny katonai adatot hozott nyilvánosságra, ezzel súlyosan sértette a magyar nemzetbiztonsági, valamint a NATO-érdekeket.

Demeter Márta a legutóbbi fake news-dömping főkovácsa volt a miniszterelnök családját érintően.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken levélben kezdeményezte Demeter nemzetbiztonsági felülvizsgálatát az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál. Kósa Lajosnak, a parlamenti bizottság fideszes elnökének felülvizsgálati kérelme csütörtökön került a házelnök asztalára. 

A vizsgálat és a parlamenti szavazás egy hónapot vehet igénybe. 

Demeter Márta, az LMP társelnöke lehet az első olyan politikus, akit megfoszthatnak ország­gyűlési bizottsági tagságától, amennyiben a vizsgálat nemzetbiztonsági kockázatot tár fel. 

Demeter kizárása precedens nélküli lenne, mivel bizottsági tagságától még senkit sem fosztottak meg 1990 óta.

Demeter Márta – aki a honvédelmi bizottság alelnöke – nem nyilvános adatot hozott nyilvánosságra, ez törvénysértés" 

– fogalmazott kérelme kapcsán Kósa Lajos az M1 reggeli műsorában.

A honvédelmi és rendészeti bizottságnak nem lehet olyan tagja, aki szánalmas politikai okokból visszaél adatokkal, és nem nyilvános adatot nyilvánosságra hoz"

– tette hozzá.

Kósa Lajos Demetert kizárná a bizottságból, mivel szerinte bármikor megismétlődhetnek a történtek.

A Magyar Idők úgy tudja, napokon belül a Fidesz-frakció is az ügyészséghez fordul, mivel a kormánypárti képviselőcsoport szerint több bűncselekmény gyanúja is felmerülhet az ellenzéki politikussal szemben. 

Demeter Márta ügyében a személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt tett feljelentés megérkezett Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF), és annak elbírálása folyamatban van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére