Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Mi vagyunk a fekete bárány, csak azért, mert nem akarunk migrációt?”

888/MTI

2020.11.14. 09:30

A Die Welt című konzervatív német lap „Mi vagyunk a fekete bárány, csak azért, mert nem akarunk migrációt?” címmel interjút közölt a hírportálján pénteken Varga Judit igazságügyi miniszterrel.

A miniszter az Európai Unió Tanácsa soros német elnökségének munkájáról elmondta, hogy a koronavírus-világjárvány ellenére eddig pozitív a mérleg. Szerinte a legfontosabb feladat, hogy az uniós intézmények és a tagállamok megállapodjanak a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozását szolgáló 750 milliárd eurós újjáépítési alap forrásainak lehető leggyorsabb szétosztásáról.

A jogállamiság és az uniós támogatások összekapcsolásáról a német soros elnökség közvetítésével az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament között létrejött megegyezésről azt mondta, rossz kompromisszum született, amely nem védi, hanem veszélyezteti a jogállamiságot.

A megegyezés egyik következménye az ideológiai zsarolás lehet, Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegetve az általa helyesnek vélt politikai álláspontok átvételére kényszeríthet tagállamokat.

Ez szakítás a tagállami állam-, illetve kormányfők testülete, az Európai Tanács júliusi megállapodásával, amely szerint nem lehet politikai és ideológiai természetű mechanizmushoz kötni a hétéves EU-s költségvetés és az újjáépítési alap forrásainak szétosztását – fejtette ki Varga Judit, aláhúzva, hogy a magyar kormány számára elfogadhatatlan egy olyan csomag, amely nem egyeztethető össze az Európai Tanácsban kötött megállapodással.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára az ideológiai zsarolás, elmondta, hogy szankciókkal sújthatnak egy tagállamot, ha nem illeszkedik a politikai fősodorhoz például a migrációs politikában, a családpolitikában vagy a multikulturális ideológiák területén.

Kiemelte, hogy nincs pontos meghatározás a jogállamiság fogalmára, így januártól akár az is előfordulhat, hogy egy uniós biztos eljárást indít Magyarország ellen, ha azt olvassa a brit The Guardianben vagy a német Der Spiegelben, hogy Magyarország komisz ország.

Hozzátette, hogy megvannak a megfelelő megoldások az EU-s alapértékek védelmére, és ezeken csak úgy lehet változtatni, ha a tagállamok egymás szemébe néznek, megbeszélik a problémát és egyhangúlag módosítják az (uniós) szerződéseket. Az egyhangúlag hozandó döntések szabályát nem lehet megkerülni, és aki mégis ezzel próbálkozik, az veszélyezteti a koronavírus-válság elleni küzdelem sikerét – mondta a miniszter.

Kiemelte, hogy elfogadhatatlanok és a kommunista diktatúrák stílusát idézik az Európai Parlamentben tett kijelentések, amelyek szerint rendszerszintű veszélyek fenyegetik a demokráciát Magyarországon.

Mi meg akarjuk óvni keresztény gyökereinket. Nem akarunk multikulturális társadalmat. Meg akarjuk tartani a házasságot férfi és nő kötelékének. Nem is kritizáljuk Franciaországot a jogállamiságra hivatkozva azért, mert sok migránst behoztak az országba a munkaerőpiac számára. Ez az ő dolguk. Bizonyos ügyeket minden ország saját maga dönt el

– mondta Varga Judit.

Oktatási, migrációs és gazdaságpolitikai példákat említve kifejtette, hogy a kormány „politikai ellenfelei jogállamisági kérdésnek állítják be” az általuk kifogásolt magyar szabályokat, hogy rákényszerítsék Magyarországot olyan döntésekre, amelyekhez nincs politikai támogatottság az országban.

Bizonyos EU-s intézmények a magyar ellenzék szerepét játsszák, amivel megsértik Magyarország szuverenitását

– jelentette ki az igazságügyi miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Visszapillantó

Visszapillantó

Drámai nap van mögöttünk. Emlékeztünk történelmi és személyes tragédiára egyaránt, s nem hagytak bennünket faképnél a mai események izgalmai sem. Olvassák át, mi történt ma.

Újabb rémhír a szállodák, éttermek nyitvatartásáról

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek.

Szijjártó: Hollandiával az együttműködés sokkal jobb lenne, ha a kölcsönös tiszteleten alapulna

Hollandia és Magyarország együttműködése sokkal jobb lenne, ha a kölcsönös tiszteleten alapulna, és a hollandok kevesebbet foglalkoznának a magyar belügyekkel – közölte az MTI-vel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel, miután Hágában tárgyalt Stef Blok holland külügyminiszterrel.

Perelik az Apple-t, hogy távolítsa el a Telegramot, mert nem cenzúrázzák eléggé

Perelik az Apple-t, hogy távolítsa el a Telegramot, mert nem cenzúrázzák eléggé

Perelik a cenzúrázót, hogy cenzúrázzon még jobban: a Parler után a Telegramot is el akarják tüntetni. Mindeközben a fél világ a cenzúrázó Apple ellen fordult a szólásszabadság korlátozása miatt. Most akkor mi legyen?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére