Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németh Zsolt: ismét vannak olyanok, akik új birodalomba sorolnák Magyarországot

Bokor Gábor

2018.03.15. 20:31

Az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke Szacsvay Imre nagyváradi szobránál, az Erdélyi Magyar Néppárt központi ünnepi rendezvényén úgy fogalmazott, hogy megint vannak, akik új birodalomba, globális rendbe sorolnák be a magyarságot, megfosztva nemzeti szuverenitásától, identitásától, és szabadságától, ez azonban '48, '56 és '89 nemzetével nem fog menni.

Németh Zsolt szerint meg akarják fosztani hazánkat a nemzeti szuverenitásától, identitásától, és szabadságától, ez azonban '48, '56 és '89 nemzetével nem fog menni. 

A politikus azt tartotta a 170 éve kirobbant forradalom legfontosabb tanulságának, hogy a magyar nép visszautasítja, hogy a progresszió, az erőszakos külföldi elvárások és diktátumok nevében semmibe vegyék az általa tisztelt hagyományokat.

A magyar nép csak olyan vezetést fogad el, amely a nemzeti felemelkedést, nem pedig egy birodalomnak vagy más idegen erőnek a céljait szolgálja"

– közölte Németh, aki emlékeztetett arra, hogy 1849-ben a nyugati világ rokonszenvvel tekintett a magyarok szabadságharcára, a kor kiemelkedő német, norvég, svéd, amerikai és francia írói, költői írtak a magyar forradalommal rokonszenvező verseket, írásokat.

Ezt a rokonszenvet élesztette újra 1956, és ez éledt újjá napjainkban is, amikor Magyarország olyan nemzetközi vitákat folytat, amelyekkel sok szimpátiát és támogatást ébreszt. 

A politikus kijelentette, április 8-án a szavazóurnáknál zajlik majd fontos csata, és ebben kiemelkedő szerep jut a választói névjegyzékben szereplő 400 ezer határon túli magyarnak is. 

Az 1848-49-es magyar forradalomra és szabadságharcra azért tud egységesen emlékezni a nemzet, mert a magyaroknak nem a saját uralkodó rétegükkel, hanem egy birodalommal kellett megküzdeniük, és az akkori egymillió magyar család körülbelül felének kötődött személyes élménye a szabadságharchoz"

– fogalmazott.

Szilágyi Zsolt, az EMNP első embere az 1848-ban is megnyilvánult magyar-lengyel barátságot idézve  jelentette ki: milyen jó is lenne, ha hasonló lenne a viszony a magyarok és románok között. 

Úgy vélte, őszinte párbeszéd nélkül nem fog sikerülni a román és a magyar nép történelmi megbékélése. Ennek a párbeszédnek az alapja pedig a magyarság belső önrendelkezése kell hogy legyen.

Bármennyire is nehéz a trianoni kereszt, emelt fővel, méltósággal kell továbbvinni, és soha nem szabad helyt adni a gyűlöletnek"

– mondta a politikus, aki azt kívánta, hogy a román nép is tudjon túllépni a történelmi félelmeken, és legyen partnere a magyar párbeszédkeresésnek. Nagyváradon két március 15-i ünnepséget tartottak csütörtökön: az RMDSZ és az EMNP külön ünnepelt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brüsszel folytatja a Lengyelországgal szembeni boszorkányüldözést

Brüsszel folytatja a Lengyelországgal szembeni boszorkányüldözést

Újabb szakaszba léptette az Európai Bizottság szerdán az új bírói fegyelmi kamara miatt áprilisban Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Már Washingtonban is elismerik: a bajba jutott keresztények mindig számíthatnak Magyarországra

Már Washingtonban is elismerik: a bajba jutott keresztények mindig számíthatnak Magyarországra

Azbej Tristan megerősítette a magyar kormány üldözött keresztények melletti kiállását Washingtonban.

Az ENSZ bújtatva próbálja a tagállamokra erőszakolni a globális migrációs csomag elemeit

Elfogadhatatlannak nevezte szerdán Szijjártó Péter az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén elhangzott felszólalásában azt a javaslatot, amely szerint az illegális migránsoknak ugyanolyan egészségügyi ellátást kell biztosítania egy tagállamnak, mint saját állampolgárainak.

Seehofer: a migránsokat nem kell mindenáron Európa kikötőibe szállítani

Ideiglenes, átmeneti megoldásra lenne szükség a Földközi-tengeren megmentett emberek szétosztására, de az érintett országokra nem vonatkozhatnának kötelező kvóták, nehogy bárki de facto határnyitásként értelmezze a dolgot – jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter egy szerdai berlini sajtótájékoztatón.

A sokszínű Németország: baseballütővel verte meg nővérét egy afgán, mert a nő egy kurddal akart összeházasodni

A család már húsz éve Németországban él, de úgy tűnik, nem minden tagjuk tudta elsajátítani a németországi szokásokat és normákat.

Az év legfontosabb meccse jön a Fradi számára

Az év legfontosabb meccse jön a Fradi számára

Ha este a Ferencváros kiejti a Ludogorec Razgrad együttesét, akkor az évek óta üldözött cél küszöbén találhatja magát.

A fehér ember betegsége

A fehér ember betegsége

Mi, fehérek, egyvalamit csináltunk csupán, amit más kultúra soha semmikor nem tett. Eltűrtük, hogy kétségbe vonják a kultúránkat, támogattuk, hogy gúnyolódjanak rajta, kiröhögjék, megkérdőjelezzék azt.

A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

Két páncélozott Mercedest szállítottak tavaly Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek Hollandiából Kínán, Japánon, Dél-Koreán és Oroszországon keresztül annak ellenére, hogy nemzetközi szankciók tiltják a luxuscikkek exportját az elzárt ázsiai országba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére