Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németh Zsolt: aggasztó tendenciák jelentek meg Ukrajnában

Bertha László

2017.01.25. 20:58

A nyelvtörvény szabályozásának elfogadása során is biztosítania kell Ukrajnának azokat a nyelvhasználati garanciákat, melyekkel a nemzeti kisebbségek jelenleg rendelkeznek - jelentette ki Németh Zsolt.
STRASBOURG, 20:58

A nyelvtörvény szabályozásának elfogadása során is biztosítania kell Ukrajnának azokat a nyelvhasználati garanciákat, melyekkel a nemzeti kisebbségek jelenleg rendelkeznek – jelentette ki Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Ukrajnáról folytatott vitáját követően a politikus az MTI-nek adott interjút. Német Zsolt hangsúlyozta, hogy a minszki megállapodások alapján a decentralizáció fontos kötelezettsége Ukrajnának, de ennek megvalósítása során figyelembe kell vennie az adott régió etnikai összetételét.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint aggodalomra okot adó tendenciák jelentek meg Ukrajnában az oktatási és ezzel összefüggésben az államnyelvről szóló törvény elfogadása kapcsán. Az etnikai homogenitásra utaló szóhasználat és javaslatokkal kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy Ukrajnában parlamenti képviselők megtámadták a kisebbségek számára jelenleg széles jogokat biztosító nyelvtörvényt az alkotmánybíróság előtt. A képviselők javaslatainak elfogadása visszalépést jelentene – húzta alá Németh Zsolt.

A magyar delegáció vezetője hangsúlyozta, hogy az Európai Néppárt kiáll Ukrajna területi integritása és teljes önállósága mellet, illetve fontosnak nevezte a szolidaritás kifejezését, mert úgy véli, az Európai Unió csak akkor várhat eredményeket Ukrajnától, ha az ukrán közvélemény érzi Európa támogatását.

Németh Zsolt azt is elmondta, hogy Európának is kötelezettségei vannak Ukrajnával szemben. A társulási és szabadkereskedelmi megállapodás hatályba léptetése és a vízummentes uniós beutazás biztosítása feltételei annak, hogy Ukrajna ki tudja venni részét az európai együttműködésből – nyilatkozta a politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyőr megint postásnak állt

Fegyőr megint postásnak állt

Fekete-Győr András valódi mazochista. Szereti, ha – képletes értelemben – ütlegelik. Talán ettől jobban vág az esze, bár a saját államférfiúi nagyságáról szőtt kép összetört a minapi Partizán interjú nyomán. Gulyás Márton szabadgondolkodó mikrofonja előtt égett szénné, olyannyira, hogy a baráti média sem tudta – vagy akarta? – megmagyarázni a „Nemtudomka” András által összehordott sok hülyeséget

Ismét elővették a németek a jó öreg kettős mércét

Ismét elővették a németek a jó öreg kettős mércét

Angela Merkel egy szerdai panelbeszélgetésben Manfred Weberrel karöltve bírálta azokat az országokat, amelyek az Európai Gyógyszerügynökség lassú és átláthatatlan ellenőrzését megelégelve engedélyeztek keleti vakcinákat -írja Varga Judit Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Míg dolgozik a gyurcsányista álhírgyár, addig jó hír, hogy nyithatnak a teraszok

Míg dolgozik a gyurcsányista álhírgyár, addig jó hír, hogy nyithatnak a teraszok

A mai nap sem múlt el eseménytelenül. A baloldal megint hozta a formát, viszont Magyarország a kormánynak köszönhetően továbbra is nagy lépésekkel halad a nyitáshoz szükséges átoltottsághoz.

Együttműködést javasolt a károsanyag-kibocsátás nyomon követésében Putyin

Nemzetközi együttműködést javasolt a károsanyag-kibocsátás valamennyi típusának nyomon követésében Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön az éghajlatváltozás kérdéseivel foglalkozó virtuális csúcstalálkozón – olvasható az MTI tájékozatásában.

Gyurcsány félti az előválasztási átverő show-t

Gyurcsány félti az előválasztási átverő show-t

Komolyan mondom, cuki ez az ellenzéki előválasztási készülődés. Azt kell mondjam, Gyurcsányéknak már kormányra sincs szüksége, hogy hergeljék magukat. Hogy ingyenreklámért cserébe felhívják a figyelmet magukra az örökös konfliktuskeresésükkel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére