Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder nem ült fel a provokációknak

Pörge Béla

2017.04.25. 15:00

Áder János köztársasági elnök kedden délelõtt a Trefort Gimnáziumban tartott elõadást.

Áder János a klímaváltozásról tartott előadást az ELTE gyakorlógimnáziumában a fenntarthatóság hetének alkalmából.

A majdnem 90 perces előadás végén a diákok feltehették kérdéseiket az államfőnek, a klímaváltozás mellett az aktuális politikai kérdésekkel kapcsolatban is.

Ekkor, ahogyan az a liberális sajtó hecckampánya alapján már várható volt, a Soros-egyetem és a paksi bővítés volt a fő téma, azonban teljesen korrekt módon megfogalmazott kérdésekről volt szó, amiket Áder üdvözölt is, tehát a liberális kánon hergelése nem ért célt, legnagyobb bánatukra senki nem kiabált trágár rigmusokat.

A válaszaiban Áder János a felsőoktatási törvényről elmondta, hogy viszonylag könnyen teljesíthető feltétel az, hogy előzetes megállapodást kössön az Egyesült Államok kormányával a magyar kormány, ami sokkal lazább jogi kategória, mint a nemzetközi egyezmény. Jóhiszeműség kell hozzá mindkét fél részéről, amit a törvény aláírásakor kiadott nyilatkozatában is említett.

Áder János arra is kitért, hogy kollégáival alaposan megvizsgálták a törvénymódosítást, ám azt nem találták alkotmányba ütközőnek. A törvény hatályba lépése után szerinte ugyanúgy működhet a budapesti Közép-európai Egyetem, mint eddig, a módosítás nem sérti sem a tanulás, sem az oktatás, sem a kutatás szabadságát.

A köztársasági elnök arra a kérdésre, hogy személyesen hogy bírja a támadásokat, azt mondta: sok mindent el tud viselni, de amikor valaki azt írta a lányának a Facebookon, hogy reméli, hamarosan az apja miatt fekete ruhában kell majd járnia, az már neki is sok volt.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére