Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem támogatják a magyarok Márki-Zayt, számukra továbbra is Magyarország biztonsága az első

888.hu/MTI

2022.02.27. 12:00

10-ből 9 magyar úgy látja, hogy az ország nem sodródhat bele fegyveres konfliktusba – közölte a Századvég legújabb közvélemény-kutatása eredményét vasárnap az MTI-vel.

 

Az intézet közleménye szerint a felmérés feltárta az ukrán-orosz konfliktussal kapcsolatos magyar lakossági attitűdöket, kitérve a magyar-ukrán határ katonai védelmének kérdésére is.

 

Az Oroszország által Ukrajnában foganatosított katonai műveletek megindítását követően készült közvélemény-kutatás alapján kijelenthető, hogy össztársadalmi konszenzus rajzolódott ki abban a tekintetben, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból”

– fogalmazott a Századvég.

 

Kiemelték, a felmérés szerint a megkérdezettek 98 százaléka gondolja úgy, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy hazánk ne kapcsolódjon be az ukrán-orosz fegyveres konfliktusba, míg a Magyarország háborús részvételét támogatók aránya mindössze 1 százalék.

 

Megállapítható, hogy a magyarok elsődleges fontosságúnak ítélik hazánk biztonságának szavatolását”

– tájékoztatott a Századvég.

 

A kutatás rámutat, hogy 10-ből 9 válaszadó (90 százalék) szerint Magyarország biztonsága az első, továbbá kulcsfontosságú, hogy Magyarország ne sodródjon fegyveres konfliktusba, ezzel szemben a megkérdezettek 9 százaléka az orosz agresszió elleni fellépésben való aktív részvételt, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök megbüntetését tartja fontosabb, sürgetőbb feladatnak.

 

A Századvég ehhez kapcsolódóan hangsúlyozta, hogy a magyarok 90 százaléka egyetért azzal, hogy hazánk az elmúlt napokban megerősítette a magyar-ukrán határ katonai védelmét, ugyanakkor 7 százalékuk ellenzi ezt az intézkedést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére