Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem sajnálta haverjaira a frakciója pénzét Gyurcsány Ferenc

888.hu

2020.02.17. 18:45

Kálmán Olga, Czeglédy Csaba és a Pa-dö-dö sem panaszkodhat.

A 9 fős DK-s képviselőcsoport összesen 164 szerződéssel megközelítőleg 240 millió forintot költött a 2018-as országgyűlési választás óta – írja a HVG az Országgyűlési Hivataltól (OH) kikért információkra hivatkozva.

A szerződésekből kiderül, hogy a Gyurcsány-kormány idejéből ismert két régi bizalmas, Dessewffy Tibor és Ficsor Ádám érdekeltségei kapták a legtöbb pénzt a DK frakciójától. Az összegnek a jelentős részére egymással párhuzamos feladatokra három olyan vállalkozás kapott megbízást, amelyek közvetve vagy közvetlenül kötődnek a DK-elnök régi barátjához, volt kommunikációs tanácsadójához, az ELTE Digitális Szociológia Kutatóközpontját vezető Dessewffy Tiborhoz.

Az egyik ilyen a Big Data Analytics Kft., amelynek 2005-ös alapítása óta Dessewffy a tulajdonos-ügyvezetője. A cég 2019 márciusa és júniusa között négy hónapra 32,9 millió, tehát havi közel 8 millió forintért szerződött a képviselőcsoporttal.

2019 elejétől ugyanazon én júniusáig tartó időszakra szólt az SGP Analytics Kft. megbízása is, 38,5 millió forintért. A cég tulajdonos-ügyvezetője a kft. 2019-es név- és tulajdonosváltásáig az a Suga Gábor Patrik volt, akinek másik cége, a Marketing and Analytics Kft. 2019 júliusa és decembere között 25,3 millió forintért szintén nemhogy hasonló, hanem teljesen azonos feladatokra szerződött a DK-frakcióval.

A frakció tavaly decemberben újabb szerződést kötött a céggel 43,1 millió forintért. A megbízás ez év januárjától júniusig szól.

A HVG szerint nem Suga az igazán fontos szereplő a történetben, ugyanis a Marketing and Analytics Kft.-vel azonos címen működő másik cégben, a Smart Data Solutions Kft.-ben 2016 és 2018 között tulajdonos volt a már említett Dessewffy Tibor, és Gyurcsány Ferenc másik régi bizalmasa, egykori miniszterelnöki kabinetfőnöke, Ficsor Ádám is. Ficsor volt egyébként Gyurcsány esküvői tanúja is.

A Big Data, a Marketing and Analytics és az SGP Analytics hármasának összességében csak 2019 végéig közel 100 millió forintot fizetett ki a DK-frakció.

A HVG beszámolójából kiderül, hogy 2018 júliusa óta DÉKÁ Rendezvény Kft. minden hónapban leadott egy 1,25 és 1,85 millió forint + áfa közötti összegekről szóló számlát. Érdekesség, hogy míg az egyik hónapban a DK-s képviselők munkáját segítő sajtókommunikációért volt felelős a cég, a következőben már a képviselők fogadóóráinak szervezéséért, de a képviselők médiamegjelenéseinek figyeléséért és annak összefoglalójáért is küldtek számlát.

Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját 2018 augusztusától folyamatosan foglalkoztatja jogi tanácsadás, jogszabályok véleményezése, állampolgári panaszok intézése, önálló indítványok és beadványok készítése jogcímen a képviselőcsoport. A két fővárosi DK-s polgármester által foglalkoztatott Czeglédy irodája havi 700-700 ezer forint + áfás díjazásért dolgozik. A DK-nál egyébként Czeglédyé a frakció egyetlen jogi feladatokra szóló, eddig összesen 11,9 milliós megbízása is.

Kálmán Olga is jól járt. A volt műsorvezető cégét tavaly szeptembertől decemberig havi 509 ezer forint + áfáért foglalkoztatták képviselői tevékenységről készült videók forgatásához és azok utómunkálataihoz kapcsolódó tanácsadásért.

Ezeken kívül Gyurcsányék két, egy hónapos szerződéssel 1, illetve 1,8 millió forintot fizetettek Költségvetési Felelősségi Intézetnek, 11 hónapon át havi 100 ezer forintot a Pa-Dö-Dö-tag Lang Györgyi és Falusi Mariann Córesz II. Kft.-jének sajtófigyelésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az önkormányzatoknak jövőre 118 milliárd forinttal több pénzt kapnak, mint idén

Az önkormányzatoknak jövőre 118 milliárd forinttal több pénzt kapnak, mint idén

Pénteken ellenzéki önkormányzati vezetők közös sajtótájékoztatón sírták el, hogy mennyire kizsákmányolja őket a kormány – annak ellenére, hogy soha ennyi pénz nem jutott még önkormányzatoknak, mint jövőre fog.

Orbán Viktor: Magyarország ösztönösen ellenzi a közös hitelfelvételt

Orbán Viktor: Magyarország ösztönösen ellenzi a közös hitelfelvételt

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón. Lengyelország július 1-jén vette át a V4-ek elnökségét Csehországtól, amely egy esztendőn át látta el az elnöki feladatot.

A republikánus Jean Castext bízta meg Macron az új kormány megalakításával

A republikánus Jean Castext bízta meg Macron az új kormány megalakításával

Egyre inkább jobbra tolódik Macron a politikai palettán. Edouard Philippe lemondása után sokan reménykedtek benne, hogy zöld, vagy szélsőbaloldali lesz az új miniszterelnök, de csalódniuk kellett.

Elfogadták a gazdaságvédelmi költségvetést, betiltották az egyszer használatos műanyagot

Elfogadták a gazdaságvédelmi költségvetést, betiltották az egyszer használatos műanyagot

Tiltják mostantól az egyszer használatos műanyagokat | Szeptembertől jön az iskolaőrség | Ősztől minden diáknak ingyenesen jár a tankönyv | Megszavazták a 13. havi nyugdíjat is

Valószínűleg atomreaktorból származnak az Észak-Európa fölött észlelt radioaktív részecskék

Valószínűleg atomreaktorból származnak azok a radioaktív részecskék, amelyeket Észak-Európa fölött észleltek, de egyelőre nem tudni, hogy honnan erednek – közölte pénteken a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ).

Orbán: A határvédelem egyben egészségügyi védelem is

Orbán: A határvédelem egyben egészségügyi védelem is

A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjút.

A rasszizmus mint eszköz a posztmodern forradalom tárházában

A rasszizmus mint eszköz a posztmodern forradalom tárházában

889

Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzőjének véleménycikke

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére