Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem sajnálta haverjaira a frakciója pénzét Gyurcsány Ferenc

888.hu

2020.02.17. 18:45

Kálmán Olga, Czeglédy Csaba és a Pa-dö-dö sem panaszkodhat.

A 9 fős DK-s képviselőcsoport összesen 164 szerződéssel megközelítőleg 240 millió forintot költött a 2018-as országgyűlési választás óta – írja a HVG az Országgyűlési Hivataltól (OH) kikért információkra hivatkozva.

A szerződésekből kiderül, hogy a Gyurcsány-kormány idejéből ismert két régi bizalmas, Dessewffy Tibor és Ficsor Ádám érdekeltségei kapták a legtöbb pénzt a DK frakciójától. Az összegnek a jelentős részére egymással párhuzamos feladatokra három olyan vállalkozás kapott megbízást, amelyek közvetve vagy közvetlenül kötődnek a DK-elnök régi barátjához, volt kommunikációs tanácsadójához, az ELTE Digitális Szociológia Kutatóközpontját vezető Dessewffy Tiborhoz.

Az egyik ilyen a Big Data Analytics Kft., amelynek 2005-ös alapítása óta Dessewffy a tulajdonos-ügyvezetője. A cég 2019 márciusa és júniusa között négy hónapra 32,9 millió, tehát havi közel 8 millió forintért szerződött a képviselőcsoporttal.

2019 elejétől ugyanazon én júniusáig tartó időszakra szólt az SGP Analytics Kft. megbízása is, 38,5 millió forintért. A cég tulajdonos-ügyvezetője a kft. 2019-es név- és tulajdonosváltásáig az a Suga Gábor Patrik volt, akinek másik cége, a Marketing and Analytics Kft. 2019 júliusa és decembere között 25,3 millió forintért szintén nemhogy hasonló, hanem teljesen azonos feladatokra szerződött a DK-frakcióval.

A frakció tavaly decemberben újabb szerződést kötött a céggel 43,1 millió forintért. A megbízás ez év januárjától júniusig szól.

A HVG szerint nem Suga az igazán fontos szereplő a történetben, ugyanis a Marketing and Analytics Kft.-vel azonos címen működő másik cégben, a Smart Data Solutions Kft.-ben 2016 és 2018 között tulajdonos volt a már említett Dessewffy Tibor, és Gyurcsány Ferenc másik régi bizalmasa, egykori miniszterelnöki kabinetfőnöke, Ficsor Ádám is. Ficsor volt egyébként Gyurcsány esküvői tanúja is.

A Big Data, a Marketing and Analytics és az SGP Analytics hármasának összességében csak 2019 végéig közel 100 millió forintot fizetett ki a DK-frakció.

A HVG beszámolójából kiderül, hogy 2018 júliusa óta DÉKÁ Rendezvény Kft. minden hónapban leadott egy 1,25 és 1,85 millió forint + áfa közötti összegekről szóló számlát. Érdekesség, hogy míg az egyik hónapban a DK-s képviselők munkáját segítő sajtókommunikációért volt felelős a cég, a következőben már a képviselők fogadóóráinak szervezéséért, de a képviselők médiamegjelenéseinek figyeléséért és annak összefoglalójáért is küldtek számlát.

Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját 2018 augusztusától folyamatosan foglalkoztatja jogi tanácsadás, jogszabályok véleményezése, állampolgári panaszok intézése, önálló indítványok és beadványok készítése jogcímen a képviselőcsoport. A két fővárosi DK-s polgármester által foglalkoztatott Czeglédy irodája havi 700-700 ezer forint + áfás díjazásért dolgozik. A DK-nál egyébként Czeglédyé a frakció egyetlen jogi feladatokra szóló, eddig összesen 11,9 milliós megbízása is.

Kálmán Olga is jól járt. A volt műsorvezető cégét tavaly szeptembertől decemberig havi 509 ezer forint + áfáért foglalkoztatták képviselői tevékenységről készült videók forgatásához és azok utómunkálataihoz kapcsolódó tanácsadásért.

Ezeken kívül Gyurcsányék két, egy hónapos szerződéssel 1, illetve 1,8 millió forintot fizetettek Költségvetési Felelősségi Intézetnek, 11 hónapon át havi 100 ezer forintot a Pa-Dö-Dö-tag Lang Györgyi és Falusi Mariann Córesz II. Kft.-jének sajtófigyelésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Varga Judit: többpólusú, okos Európára van szükség

Varga Judit: többpólusú, okos Európára van szükség

Az elmúlt évtized legnyilvánvalóbb tanulsága, hogy a több és szorosabb unió helyett többpólusú, okos Európára van szükség – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalára vasárnap feltöltött, Európa-napi videójában.

Galgóczi: javulnak a járványügyi adatok, de ez nem jelenti a járvány végét

Napról napra javulnak a járványügyi adatok, csökken az elhunytak és kórházban kezeltek, lélegeztetésre szorulók száma, de ez nem jelenti azt, hogy vége van a járványnak – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Súlyosabb büntetéseket vár el a közvélemény a pedofilokkal szemben

A közvélekedéssel egybehangzóan kívánja szigorítani a pedofil bűncselekményeket elkövetők büntetéseit a jogalkotó.

Meloni kormányra készül, Salvini népszavazást kezdeményez

Meloni kormányra készül, Salvini népszavazást kezdeményez

A járványkorlátozások fokozatos feloldására kezdeményez népszavazást Matteo Salvini a kormánypárt Liga vezetője, miközben ellenzékben maradt szövetségese Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke szintén kormányzásra készül, ahogyan ezt egy interjúban bejelentette vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére