Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem merte kidobni Szanyit az MSZP, csak megrovást kapott

Bokor Gábor

2019.07.12. 11:35

A párt etikai bizottsága úgy döntött, hogy csak megrovást ad az alelnöknek, amiért korábban élőhalottnak, korruptnak, degenerálódó belterjes klubnak nevezte közösségét. Szanyi mind­eközben szervezi Bal Blokknak nevezett mozgalmát, amely a tervek szerint augusztus végén, Horányban bont zászlót.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke korábban úgy fogalmazott, hogy az elnökség nem tűri a kibeszélést, aki ezzel szembemegy, azt a közösség ki fogja vetni magából. Ennek ellenére úgy döntöttek, nem válnak meg attól a Szanyi Tibortól, aki páros lábbal szállt bele a szocikba.

A nyilvánosság platformjain döntően a belső mutyijainkkal, külső alkudozásainkkal jelenünk meg, mások pedig leginkább korrupt bandának emlegetnek minket, ahol a vezetők a tagság vállát taposva huzakodnak az egyre kevesebb koncon

– közölte a párt alelnöke, majd azzal folytatta, hogy „ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk”.

Fotó: MTI Fotóbank

A Magyar Nemzet pénteken azt írta, hogy hiába fenyegette meg Szanyit Tóth Bertalan, az etikai és fegyelmi ügyek tanácsa Szanyit végül nem zárta ki a pártból, csupán megrovásban részesítette.

A jelek szerint az MSZP jelenlegi vezetésének gyakorlatává vált, hogy egyes politikusaikat a nyilvánosság előtt kizárással fenyegetik, majd egy ejnye-bejnyével elintézik az ügyet. Ilyen volt a korábbi elnök, Mesterházy Attila esete is, aki ellen információk kiszivárogtatásával, a párt vezetősége elleni áskálódás vádjával indított vizsgálatot a fegyelmi ügyek tanácsa. Utóbbi azonban bizonyítottság hiányában megszüntette a Mesterházy elleni eljárást, azaz a volt elnök is maradhatott az MSZP-ben.

Szanyi azonban nem adja fel, Bal Blokk néven mozgalmat hirdetett, augusz­tus végén Horányban, „baloldali Sziget Fesztiválon” szeretné az első bejelentéseket megtenni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére