Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem ma kezdõdött a Jobbik hanyatlása

Horváth József György

2017.01.18. 17:28

Nem szabad finnyáskodni - mondá Medgyessi Péter. Nos, Nagykõrösön a Jobbik már régóta nem finnyáskodik.

A nagykőrösi Jobbik környékén már régóta körvonalazódik egy összefogás a balliberális oldallal. Emberek jönnek-mennek, a helyi Jobbik két korábbi elnöke is a dr. Ábrahám Tibor volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő civil csapatában, a Jobb Nagykőrösért Egyesületben kötött ki. Egyikük az a Zágráb Nándor, aki 2010-ben még a Seres Mária-féle Civil Mozgalom önkormányzati képviselőjelöltje volt Nagykőrösön. Az egykor még a Fidesz közelében legyeskedő, majd jobbikossá vedlő Zágráb Nándor jelenleg az Ábrahámhoz köthető Jobb Nagykőrösért Egyesület alelnöke.

A Jobbikban úgy látszik nemcsak országosan de helyi szinten is egyre több az ellentét, a széthúzás és a baloldallal való szemezgetés. Ezt mutatja, hogy a nagykőrösi Jobbik pár éven belül már a negyedik helyi elnökét fogyasztja. A helyi Jobbik szervezet nagyon úgy látszik, hogy egy alomból, Seres Mária Civil Mozgalmából nyeri utánpótlását, hiszen a jelenlegi nagykőrösi Jobbik elnök, Vágó Tibor is - Zágráb Nándorhoz hasonlóan - a Civil Mozgalom önkormányzati képviselőjelöltje volt 2010-ben.

A nagykőrösi Jobbikról érdemes még azt is tudni, hogy sem 2010-ben, sem 2014-ben nem állított önálló polgármesterjelöltet. Egyszer az MSZP által irányított "független" jelölt mögé állt be, 2014-ben pedig hallgatólagosan a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő lánya mögé álltak be, aki a Jobb Nagykőrösért Egyesület jelöltjeként indult az önkormányzati választásokon.

A helyi Jobbik vezetői, Vágó Tibor elnök és Tornyi Béla települési képviselő rendszeres résztvevői a helyi ballibek által kezdeményezett programoknak, tüntetéseknek és sosem riadnak vissza egy jó kis emeszpés fáklyás sétától.

Na de akkor most mi is a helyzet Nagykőrösön? Két jobbikos klikk van a településen és a Jobb Nagykőrösért Egyesület próbálja helyi szinten átvenni a párt helyét. Na de hogy lehet egy korábbi jobbikosokból álló civil szervezet mögött egy volt SZDSZ-es politikus? Külön érdekesség, hogy a volt jobbikosokból szerveződött Jobb Nagykőrösért Mozgalom már régóta kampányol azzal a településen, hogy csak összefogva, együttes erővel lehet leváltani a helyi fideszes polgármestert. Ehhez az összefogáshoz várják sok szeretettel a helyi Jobbikot és az MSZP-t is. A nagykőrösi Jobbikot nem kell félteni, már 2010 óta folyamatosan beáll a "közös" jelöltek mögé. És hogy ez mit bizonyít? Azt, hogy bizony nem ma kezdődött a Jobbik erodálódása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére