Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László nem tartja a baloldalt kormányzóképes parlamenti erőnek

888.hu, Mandiner

2021.07.14. 14:30

A házelnök a Mandinernek adott interjút, amelyben elmondta, hogy egy-két választáson belül beköszönt Európában a jobboldali reneszánsz.

 

Kövér László elmondta, maga is úgy látja: az ellenzékiek célja, hogy provokálják a házelnököt, amikor felszólalásaikkal igyekeznek lejáratni a parlamentarizmust.

Részükről ez játszma, amely arról szól, hogy minél jobban provokálják az ülésvezető elnököt, és minél izgalmasabb bejegyzéseket kreálhassanak a számukra oly fontos Facebook-nyilvánosságnak.”

Ha ezt figyelmen kívül hagyná, akkor megsértené a házszabályt, amely nem szigorú, csak az ellenzék némely tagja „kirívóan modortalan, arcátlan és gonosz”. Hozzátette, hogy még csak nem is reagál minden bekiabálásukra egy ülésszak alatt.

 

A liberális demokrácia védelmezőiként önmagukat feltüntető politikusok egyszerűen képtelenek türelemmel elviselni, ha valaki az övéktől eltérő véleményt képvisel.”

 

A házelnök az utóbbi tizenkét esztendő egyik legfontosabb törvényének nevezte azt a pedofilellenes törvényt, amely a homoszexuális propagandát tiltó passzusokkal egészült ki. Azt pedig nem érti, hogy a törvény elfogadása miért váltott ki ennyire nagy irracionális, gyűlöletbe hajló dühöt és ellenszenvet a nyugat-európai politikusok jelentős körében.

Mostanra a német – és szinte az egész európai – konzervatív oldal feladta korábbi meggyőződését, és teljesen eloldotta magát a keresztény kultúra erkölcsi talapzatától”

– mondta.

Közölte, hogy Magyarország addig marad az EU tagja, amíg az össze nem omlik. Azt azért hozzátette, hogy érzése szerint meg fogja még érni az Európai Unió jelenlegi formájának megszűnését. Nem biztos abban, hogy ami utána jön, az jobb lesz, ugyanis az elmúlt 17 évben

az EU a magyar nemzeti érdekek képviseletére évszázadok óta a legelőnyösebb feltételeket, legnagyobb mozgásteret kínáló konstrukció, de már egyre kevésbé, mivel egyre erőszakosabban, gyorsuló ütemben próbálják egyfajta atlanti birodalommá alakítani.”

Ezt bizonyítja az is, hogy a legutóbbi csúcson az EU informális vezetői rétege a széthullás irányába tett lépést.

Kövér László szerint a kép mégsem olyan sötét és reménytelen, ugyanis Olaszországban és Franciaországban is látható, hogy a közeli jövőben bekövetkezhet a jobboldali reneszánsz.

A jobboldali reneszánsz a következő egy-két választással de facto be fog következni, és a hatások nem maradnak a határokon belül: nemcsak az európai intézményeket, hanem az egész politikai klímát befolyásolják majd.”

 

A 2022-es parlamenti választásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy mindenre fel kell készülni, mivel biztos, hogy olyan dolgokat fogunk látni, amilyeneket korábban nem.

Berlin és Washington is bejelentette az igényét arra, hogy a nyilvánosságon keresztül beavatkozzon a magyar belpolitikába.”

Szerinte minden szóba jöhető, akár illegitim eszközt is fel fognak használni a kormánypártok gyengítése érdekében.

Az ellenzékkel kapcsolatban megjegyezte, hogy semmilyen elképzelése nincs a kormányzásról, „csak jópofának gondolt bemondásokkal próbálja traktálni a nagyérdeműt”.

Abban bíznak, hogy ezen választói csoportok mechanikusan összeadódnak, ám egyelőre nem látok esélyt arra, hogy ebből akár csak választói többség tudna lenni, nemhogy kormányzóképes parlamenti erő.”

Példaként megemlítette azokat az önkormányzatokat, ahol ellenzéki koalíció nyert 2019-ben. Ezek a települések tele vannak botrányokkal, konfliktusokkal, továbbá felélték a tartalékokat, és leamortizálták az elért eredményeket.

Pótcselekvésként pedig ostobábbnál ostobább ötletekkel állnak elő, amilyen a szivárványszínű műanyag BLM-szobor a Ferencvárosban, az úgynevezett méhlegelők vagy éppen a fővárost benzingőzbe fullasztó biciklisávok és dilettáns módon kezelt beruházások.”

 

Azt, hogy Kövér László elvállalná-e az államfői posztot, ITT megtudhatja!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére