Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem fizet a Jobbik a Magyar Postának

Horváth Tamás

2019.05.11. 11:28

A társaság bírósági eljárást indított, hogy hozzájusson a pénzéhez.

Egy év alatt sem sikerült a Jobbiknak kifizetnie tartozását a Magyar Posta Zrt.-nek – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint emiatt a társaság megtette a jogi lépéseket, az ügyben eljárás folyik, amely jelenleg bírósági szakaszban van.

A Jobbik a tavalyi országgyűlési választási kampányban, Vona Gábor elnöksége idején bízta meg a Magyar Postát választási reklámkiadványainak országos kézbesítésével. A kifizetetlen számlára azután derült fény, hogy a párt az első, június 8-án megjelent kampánybeszámolójában feltüntetett egy 84 millió forintos hitelt.

Mindez azért is érdekes, mert Sneider Tamás pártelnök akkor az RTL Klubnak adott interjújában azt mondta: a Jobbik 2017 óta a számlavezető bankjától sem kapott hitelt. A párt szerint a kampánybeszámolóban szereplő hitelsoron szállítói hitel értendő (ez a számviteli megfogalmazás), ilyen például a posta felé a beszámoló összeállításának idején fennálló szállítói hiteltartozás.

Azonban ha valóban szállítói hitel lett volna a 84 millió forint, azt szállítói kötelezettségként kellett volna beírniuk a beszámolóba, legalábbis a számviteli előírások szerint. Mindenesetre a Jobbik tartozása a postának június elején még százmillió forintra rúgott. Az Origo a párt beszámolója után arról írt, a Jobbik több mint hatvanmillió forinttal tartozik a társaságnak.

A portál értesülései szerint a február közepétől április elejéig tartó megbízást elvégezte, a munkájukért járó teljes összeget azonban nem kapták meg. A számlák hónapokig kiegyenlítetlenek voltak, az első utalást a Jobbik csak akkor tudta elindítani, amikor júniusban megkapta az állami párttámogatást. Június közepén a társaság fizetési felszólítást is küldött a Jobbiknak, mert a pártnak 61 millió forint lejárt tartozása van, plusz a késedelmi kamat.

Már egy éve tartoznak a Magyar Postának Jakab Péterék

Július 26-án, azaz közel két hónappal később a posta közleményben tudatta, hogy a Jobbik a tartozás egy részét, közel 41 millió forintot kifizetett, de 58,1 millió forinttal és a késedelmi kamattal továbbra is adós maradt.

A közlemény után a Jobbik előrukkolt egy újabb kampánybeszámolóval, amiben azonban az a hitel, amelyet az első dokumentumban a postának tulajdonítottak, nem lett 41 millió forinttal kevesebb. Az előzőleg még 84 millió forintnak feltüntetett kölcsön nem is 58,1 millió forint lett – miként azt a posta közölte –, hanem mintegy 83 millió.

A Hivatalos Értesítőben megjelent új kampánybeszámolóban egyébként több helyen is más összegek szerepeltek, mint az eredetileg közzétett elszámolásban. A legszembetűnőbb, hogy a jelentés szerint a Jobbik nem 996 mil­liót, hanem több mint egymilliárd forintot költött el a választás kampányidőszakában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére