Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem érdekelte a bíróságot az ügyészség indítványa a Kaleta-ügyben

888.hu

2020.07.08. 19:20

Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott Kaleta Gábor ügyében.

Ahogy arról a 888 is beszámolt, Kaleta Gábor limai nagykövetet rendőrök hozták haza Peruból, miután a számítógépén összesen több mint 19 ezer pedofil tartalmú képet találtak. A Medgyessy-kormány idejében már Los Angeles-i konzulként szolgáló diplomata olcsón megúszta, egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 540 ezer forintos pénzbírság megfizetésére kötelezte őt a Fővárosi Törvényszék első fokon. Kaleta ráadásul még fellebbezett is az ítélet ellen.

Az ítélet komoly felháborodást váltott ki, hiszen a magyar bíróság megint kimutatta a foga fehérét.

Az ügyészség közleményben jelezte, hogy a Kaleta-ügyben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott, tárgyalás tartása mellett. Mint írták,

„a járványügyi helyzetre tekintettel a bíróság tárgyaláson kívül, büntetővégzésben, az ügyészség indítványával szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.”

Az ügyészség nem fogadta el a bíróság döntését, tárgyalás tartását kérte, és az indítványában azt jelölte meg, hogy felfüggesztett szabadságvesztés büntetést abban az esetben szabjon ki a bíróság, ha a terhelt az előkészítő ülésen mindent beismer. A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság az ítélkezési gyakorlatba beleillő, annak megfelelő döntést hozott – olvasható a közleményben.

Kiderült az is, hogy az elmúlt években az ügyészség

8 vádlottra kért végrehajtandó szabadságvesztést, ennek ellenére a bíróság jogerősen csak az elkövetők felével, azaz 4 vádlottal szemben alkalmazott végrehajtandó szabadságvesztést.

Úgy tűnik azonban, hogy véget ér a a Kaletáéhoz hasonló botrányos ítéletek korszaka.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán történelmi bejelentést tett.

Mint írta,

„valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgáljuk és szigorítani fogjuk úgy, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk”.

Kocsis undorítónak nevezte, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig szerinte felháborító és elfogadhatatlan.

Két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is ezt tartom helyesnek. Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban – ha úgy tetszik: a legdurvábban – fellépjünk a pedofilok ellen

– fogalmazott a politikus.

Undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan.

Kaleta ahelyett, hogy...

Posted by Kocsis Máté on Wednesday, July 8, 2020

 

Jön a gyermekvédelmi akcióterv

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint a Kaleta-ügyben szinte felmentő ítélet született, továbbá felháborítónak tartja, hogy ráadásul ő fellebbez.

Magyarország a gyermekek védelmét kiemelkedően fontosnak tartja, a pedofíliát mélységesen elítéli – szögezte le Kósa Lajos, aki ismertette, hogy a Fidesz-frakció gyermekvédelmi akciótervvel készül az Országgyűlés őszi ülésszakára, amelynek keretében szeretnék szigorítani a pedofil bűncselekmények büntetési tételeit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére