Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem biztonságos a Balaton jege

888.hu

2017.01.08. 14:14

Noha vasárnap délelõtt már 13 centiméteres jégvastagságot mértek Siófoknál, a vízirendészet továbbra sem ajánlja téli sportolásra a Balaton jegét, annak egyenetlensége miatt.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a jégfelület nem egyenletes a korábbi töredezések és újrafagyások miatt, így továbbra is fontos az óvatosság. A következő napokban is hideg időjárásra, így a Balaton jegének további vastagodására lehet számítani – tette hozzá.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a korábbi napok szeles időjárása több helyen megtörte a jeget, és bár a szabaddá vált vízfelületek azóta a nagy hideg miatt újra befagytak, de ezeken a területeken a jégvastagság még nem éri el a 10 centiméteres vastagságot, vagyis az nem biztonságos. Fonyódtól nyugatra ráadásul kisebb hódara is hullott, ami eltakarja a jég egyenetlenségeit – figyelmeztetett.

A vízi rendészet tudomása szerint az önkormányzatok még sehol nem jelöltek ki hivatalos jégpályát a Balatonon.

Bajba került korcsolyázókat mentettek Kaposvárnál

Két embert mentettek ki a Kaposvárhoz közeli Deseda tó jegéről a tűzoltók vasárnap - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Egyikük alatt korcsolyázás közben beszakadt a jég, ismerőse a segítségére sietett, közben társaik értesítették a tűzoltókat, akik a helyszínre érve létra és kötelek segítségével a partra húzták őket.

A bajba került korcsolyázót a mentők a helyszínen ellátták – közölték a katasztrófavédők.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére