Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem a liberális, hanem a kereszténydemokrácia mellett áll ki az Európai Néppárt

Nagy Gábor

2018.11.07. 16:35

November 7-én Helsinkiben kezdõdött el az Európai Néppárt (EPP) kétnapos csúcsértekezlete. A néppárti tanácskozáson több fontos dologról dönt az Európai Parlament (EP) legnagyobb frakciója, melynek a Fidesz is tagja.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a nap folyamán bejelentette: a délelőtti tanácskozáson a jogállamiság kérdésével foglalkozó határozattervezetből kikerült a liberális demokrácia értékeire való hivatkozás, helyette a kereszténydemokrácia értékei szerepelnek a szövegben. A Fidesz a kezdetektől fogva ezen az állásponton volt.

Bár a határozatot, annak tartalmát az ellenzéki álhírgyár megpróbálta úgy beállítani, hogy az a Fidesz és Orbán Viktor ellen szól, a valóságban szó sincs erről.

Emlékezetes, korábban az álhírgyárak azt vizionálták, hogy Manfred Weber, az EPP kereszténydemokrata szárnyának képviselője is a Fidesz kirúgásán dolgozik, ám ezt maga a politikus cáfolta a héten.

Visszatérve a határozatra: a dokumentum, annak tartalma, az abban felsorolt értékek megegyeznek a Fidesz által is képviselt értékekkel. Ez is jelzi, hogy Helsinkiben nincs terítéken a Fidesz eltávolítása az EPP-ből.

A mostani csúcstalálkozón dől el, ki lesz az EPP csúcsjelöltje a jövő tavasszal esedékes EP-választáson. A pozícióért a néppárt liberális szárnyának vezetője, Alexander Stubb volt finn kormányfő, valamint a kereszténydemokrata irányt képviselő Manfred Weber csap össze. A Fidesz a német politikust támogatja. Az Echo TV Helsinkiben tartózkodó tudósítója, Bohár Dániel azt mondta: Stubb és Weber is jó kapcsolatot kíván ápolni Magyarországgal és a Fidesszel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére