Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négy új amerikai vállalat jön Magyarországra

Bertha László

2016.02.19. 10:58

Szijjártó Péter elmondta, hogy négy újabb amerikai vállalattal sikerült megállapodni magyarországi befektetésekrõl.
BUDAPEST, 10:58

Négy újabb amerikai vállalattal sikerült megállapodni magyarországi befektetésekről – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter az M1 műsorában.

Ezek a befektetések az információtechnológiai szektorban, az autóiparban és a szolgáltatások területén valósulnak meg, és megközelítőleg 1700-1800 embernek adnak majd munkát. A külügyminiszter az amerikai útjával kapcsolatban elmondta, hogy az Egyesült Államok a második legnagyobb befektető Magyarországon Németország után. A mintegy 1600 amerikai vállalat 91 ezer embernek ad munkát, a befektetéseik értéke pedig eléri a 9 milliárd dollárt.

Szijjártó Péter New Yorkban az ENSZ főtitkár-helyettesével is tárgyalt a szíriai válságról, valamint az 1956-os eseményekhez kapcsolódó dokumentumok titkosításának mielőbbi feloldásáról. Az Egyesült Államok után Moszkvába is ellátogatott a külügyminiszter. Szijjártó szerint a magyar és az orosz fél is világossá tette, hogy az eddigi terveknek megfelelően alakul a paksi beruházás. Megismételte Orbán Viktor szavait is, mely szerint ez magyar szempontból az évszázad üzlete, hiszen 43 százalékról 60 százalékra nő a nukleáris úton előállított elektromos energia aránya, több ezer munkahely jön létre, ráadásul mindezt hitelből fedezik.

A V4-ek együttműködéséről elmondta, hogy mára globális tényezővé vált. A visegrádi országok javaslata pedig egyértelmű: meg kell szüntetni Európa védtelenségét, de ha ez nem megy Görögország déli határainál, akkor Görögország északi határainál kell megteremteni ennek feltételeit. Jelen állás szerint tavasztól újra napi 6-10 ezer bevándorlóval kell számolni az unió határain – jelentette ki Szijjártó Péter.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére