Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Navracsics Tibor: Történelmileg egyedülálló lehetőséget jelent az Európa kulturális fővárosa cím

888.hu / MTI

2023.01.09. 17:25

Történelmileg egyedülálló lehetőséget jelent az Európa kulturális fővárosa cím Veszprém és a térség számára – jelentette ki a területfejlesztési miniszter a január 21-én hivatalosan is megnyíló Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Navracsics Tibor emlékeztetett: a majd 40 éve indult EKF program célja, hogy felhívja a figyelmet az európai kulturális örökség és a kulturális közösség közös pontjaira, bizonyítva azt a tézist, hogy Európa nemzeteit több minden köti össze, mint ami elválasztja.

Az EKF program lehetőséget ad a Veszprémnek és a Bakony-Balaton régiónak arra, hogy megjelenjen jól ismert és méltán népszerű turisztikai célpontok közt, mert a térség a táj szépségét, az emberek szofisztikáltságát és a programok minőségét tekintve is felveszi a versenyt ezekkel – hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter.

Az évad látványos ünneppel kezdődik Veszprémben január 21-én, a hétvégén 13 helyszínen 50 ingyenes program várja a városba érkezőket.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére