Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon vezet a Fidesz, Vona Gábor szétverte a Jobbik népszerûségét

Sümeghi Lóránt

2017.02.24. 14:28

Ha most rendeznék a választásokat, akkor jelentõs fölénnyel nyerne a Fidesz-KDNP - derült ki a ZRI Závecz legfrissebb felmérésébõl.
Az MSZP egyre inkább veri a Jobbikot, kettejükön kívül csak a Demokratikus Koalíció jutna be a parlamentbe, ha önállóan indulna.

A Fidesznek január és február között egy kicsivel, 26-ról 27 százalékra bővült a tábora. A Szocialista Párt megtartotta a 12 százalékos eredményét, a Jobbik újabb 1 százalékpontot veszítve 11 százalékon áll. A DK-nak a múltkor 4, most 5 százalékos volt a támogatottsága. Az LMP – ahogyan az utóbbi hét hónapban mindig – továbbra is 3 százalékos.

A felmérés szerint a Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékot kapott, az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok a választók 1-1 százalékát tudták maguk mögé állítani. Nem szerepelt a listán, de a válaszadók spontán módon említették a Momentumot – 1 százaléknyian. A politikától távolságot tartó választópolgárok aránya 35 százalék.

Számokra lefordítva:

Jelenleg a választópolgárok közül 5,2 millió embernek van kedvelt pártja. A Fidesz tábora 2,2 milliós, az MSZP-é nagyjából 1 milliós, a Jobbiké 900 ezres. Az ellenzéki oldalon számottevő támogatással rendelkezik még a Demokratikus Koalíció 400 ezer és az LMP nagyjából negyedmillió fővel. Az Együttnek, a Liberálisoknak, a Párbeszédnek és Kétfarkú Kutya Pártnak egyenként 100 ezer körüli szimpatizánsa van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére