Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon nem jött össze Soros ármánykodása Brüsszelben

Sümeghi Lóránt

2017.04.29. 12:01

Szombaton reggel összeült az Európai Néppárt vezetése Brüsszelben, hogy meghallgassák a magyar miniszterelnököt az elmúlt hetek ügyeirõl. A tanácskozást követõen - egyúttal az Európai Néppárti csúcs elõtt - Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfõnöke nyilatkozott az M1-nek.

Az Európai Néppárt elnökségi ülésén, ahogy az Európai Parlamentben is, Orbán Viktor miniszterelnök részletesen ismertette a magyar kormány álláspontját több kérdésben, így

  • a nemzeti konzultációval,
  • a külföldi finanszírozású szervezetekről szóló törvénnyel
  • és a Soros-egyetem ügyével kapcsolatban is.

Rogán Antal többek közt arról is beszámolt, hogy ez Európai Néppárt elnöksége arra kérte a magyar miniszterelnököt – ami egyébként megegyezik a kormány álláspontjával is –, hogy az Európai Bizottsággal minden kérdésben álljon készen a tárgyalásra.

Készen állunk folyamatosan tárgyalni az Európai Bizottsággal. A kormány minden egyes jogi érvet, amit a bizottság közöl, fontolóra vesz”

– szögezte le.

Orbán Viktor az ülésen hangsúlyozta azt is, Magyarország továbbra is fontosnak tartja a határok védelmét és azt, hogy minél kevesebb illegális bevándorló - sőt, ha lehet, akkor egyetlenegy sem - jusson be az Európai Unió területére - ismertette. Ezért a kormány minden korábban hozott intézkedését, beleértve a tranzitzónákat, fenn akarja tartani - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy ezzel az ország teljesíti azokat a kötelezettségeket, amelyeket a schengeni egyezményben rögzítettek.

Hozzátette, a tranzitzóna létét boncolgató kérdéseket és kéréseket viszont nem tudja megfontolás tárgyává tenni a kormány, mert azt gondolják, hogy az része a határvédelemnek, és nem zárt, nem őrzött, így szabadon lehet onnan távozni, csak az unió területére nem lehet belépni onnan, amíg a szükséges idegenrendészeti eljárások le nem záródnak - mondta a politikus.

A kabinetfőnök azt is megerősítette a tanácskozás után, hogy hazánk a Brexit kapcsán száz százalékig tudja érvényesíteni a magyar érdekeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére