Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon jók a magyar-szlovén kapcsolatok

Horváth József György

2019.10.28. 15:29

Magyarország és Szlovénia sorsközösségben van, mindkét ország pontosan tudja ugyanis, mi az, hogy migráció és ellenőrizetlen határátlépés – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, miután tárgyalt Marjan Sarec szlovén kormányfővel.

Orbán Viktor a kormányközi megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón azt mondta:

tudjuk, hogy mi az, amikor tömegesen jelennek meg és akarnak belépni az országaink területére engedéllyel nem rendelkezők, és tudjuk, milyen az, amikor nem hozzánk jönnek, csak át akarnak rajtunk menni.

Jelezte ugyanakkor, Magyarország és Szlovénia közösen fog szállítani Afrikába gyógyászati segédeszközöket „annak a logikának a mentén, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni”.

A kormányfő kérdésre úgy fogalmazott: Magyarország nagy szimpátiával figyeli a szlovén határvédelmi erőfeszítéseket.

Európai ügyekre kitérve a miniszterelnök arról is beszélt: ha már az Európai Unió Észak-Macedónia és Albánia esetében elhibázta a csatlakozási tárgyalások megkezdése ügyében a döntést, akkor legalább gyorsítsa fel a tárgyalásokat Szerbiával, hogy az EU-s perspektíva nyitva maradjon a Balkánnak.

Nagyon jók a magyar-szlovén kapcsolatok, különösen a gazdaság és a turizmus területén, továbbá az Európai Unióban is több kérdésben együttműködik a két ország

– mondta Marjan Sarec szlovén miniszterelnök.

A szlovén kormányfő az Orbán Viktorral közös sajtótájékoztatón kiemelte: megbeszélésük fő témája a gazdasági együttműködés elmélyítése volt. A két ország párbeszéde rendszeres és intenzív, és közös céljuk a kapcsolatok szorosabbra fűzése, hiszen fontos, hogy „olyan szomszédunk legyen”, aki megért és tisztel – közölte.

Marjan Sarec a migrációról azt mondta: a legjobb lenne azokban a régiókban megoldani a problémákat, ahonnan az emberek megindulnak; ott kell olyan körülményeket teremteni, hogy ne induljanak el. Az EU-nak közös politikát kell kialakítania e kérdésben – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére