Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyi biztos nem ilyen undorítóan csinálná a palacsintát

Bokor Gábor

2017.06.23. 12:45

Bezárta a NÉBIH az egyik Nagyi Palacsintázóját, ugyanis az ellenõrök rettenetes állapotokat tapasztaltak az üzletükben.

A NÉBIH közleményben tudatta, hogy 30 kg idegen eredetű készétel forgalomba hozatalát tiltotta meg egy rutinellenőrzés után az egyik budai vendéglátóhelyen. Még az ellenőröket is meglepte, milyen súlyos állapotok voltak az üzletben, láthatóan hetek óta nem takarították a boltot.

Számos ponton megsértette a jogszabályokban előírt élelmiszer-biztonsági és higiéniai követelményeket az a fővárosi palacsintázó, amelyben június közepén tartottak ellenőrzést a NÉBIH szakemberei"

– áll a tájékoztatóban.

Az ellenőrök megállapították, hogy a bolt valamennyi helyiségében vastagon állt a kosz, továbbá nem működtették a kötelezően előírt HACCP rendszert, nem volt biztonságos az ételkészítési technológia, valamint nem volt megfelelő a takarítási utasítás sem.

Az ellenőrök szerint a hűtőket és a fagyasztókat hosszú ideje nem takarították, hiszen állt bennük a jég és a mocsok, valamint rettenetesen rozsdásak voltak. 

A hűtőkben fedetlenül tárolták egymás mellett a túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a sertéspörköltet, esetenként az ételek előkészítéséhez használt kanállal együtt"

– írják.

Megjegyzik, hogy a tálalópulton csak úgy kint hagyták a diót, a kakaóport, a mézet és a mogyorókrémet, amelyek így könnyen beszennyeződhettek.

A helyszínen tapasztalt kirívó állapotok és a fogyasztók egészségét veszélyeztető hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az étterem ételkészítő és -forgalmazó tevékenységét.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére