Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy lehetõségek állnak Magyarország elõtt Asztanában

Horváth József György

2017.06.10. 14:58

Magyarországnak fontos lehetõség az Asztanában szombaton megnyílt szakvilágkiállítás arra, hogy bemutassa a jövõ energiájához kapcsolódó megoldásait - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kazah fõvárosban a magyar pavilon megnyitóján.

Asztanában június 10-től szeptember 10-ig tart az energetikai szakvilágkiállítás, amelynek fő témája a jövő energiája, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az energiahatékonyság. Több mint 100 ország vesz részt kiállítóként, a rendezvényre ötmillió látogatót várnak.

A megnyitón Varga Mihály kiemelte: a magyar pavilonban a legjobb, leghatékonyabb és legújabb hazai technológiákat mutatják be a kiállítók. Az érdeklődők megismerkedhetnek az energiatakarékosság és az energiahatékonyság növelése területén elért új magyar kutatási eredményekkel, a megújuló energiaforrásoktól az innovatív építészeti megoldásokon át az alternatív közlekedési módokig.

A magyar kormány stratégiai partnerének tekinti Kazahsztánt, és változatlanul a két ország közötti kapcsolatok erősítését kívánja elérni, ehhez az expo kiemelten fontos alkalom"

– fejtette ki Varga Mihály, aki az év egyik legjelentősebb gazdasági eseményének értékelte a világkiállítást.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére