Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy Imre a magyar függetlenségért halt meg

888.hu

2021.06.16. 12:00

Nagy Imre 32 évvel ezelőtti újratemetésének fő üzenete, hogy Magyarországon hosszú távon csak függetlenségben lehet kormányozni.

 

Magyarországot hosszú távon nem lehet, nem szabad a magyar függetlenség ellenében vagy anélkül kormányozni; ez volt Nagy Imre és mártírtársai 32 évvel ezelőtti újratemetésének üzenete – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ötvenhatos vértanúk emléknapján rendezett ünnepségen szerdán Budapesten, a mártírhalált halt miniszterelnök szobránál.

Orbán Balázs kifejtette: bárkihez is kerüljön a hatalom, elsődleges feladata a magyar érdekek képviselete és a magyar szuverenitás védelmezése kell, hogy legyen. Aki nem képes felnőni ehhez a feladathoz, annak azzal kell szembenéznie, amivel az elnyomó Kádár-rendszernek kellett: bukással és feledéssel; aki pedig képes erre, az méltó a nemzet megbecsülésére és emlékezésére – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy Nagy Imre és mártírtársai ilyen emberek voltak.

A politikus az 1989. június 16-án tartott újratemetésről azt mondta: talán a rendszerváltoztatás egyik legmeghatározóbb pillanata volt. Felidézte: szinte minden családban él anekdota arról, hogy az idősebbek, akikben még élt 1956 emléke, hogyan reagáltak a látottakra, hallottakra.

A szélsőbaloldalon állandóan az intrikák, széthúzás, leszámolások, az árulások voltak a jellemzőek, nem volt ez máshogy az ’50-es években Magyarországon sem”

– mondta az államtitkár.

„Nincs az a gazdasági eredmény, nincs az a tudományos siker, amely igazolhatna egy olyan politikai rendszert, amely így számol le sajátjaival” – fogalmazott, hozzátéve: az elnyomó rendszer saját maga felett mondott ítéletet azzal, hogy az egykor a rendszerhez tartozó Nagy Imrét halálra ítélte. A sebek, amelyeket a kommunista politikus kivégzése és a magyar szabadságharc erőszakos leverése ütöttek, végül nemcsak Magyarország, hanem

az egész kommunista eszme és az arra épülő rendszer bukását alapozták meg

– mutatott rá.

Az a vereség, amit a nemzetközi kommunizmus a magyar események után elszenvedett, végül épp Nagy Imre újratemetésének napján vált igazán nyilvánvalóvá – fogalmazott Orbán Balázs. Hozzátette:

Nem lehet egyetlen politikai rendszert sem elnyomással, hazugságra és folyamatos megfélemlítésre alapozva, a nép ellenében működtetni.”

Az államtitkár szerint a függetlenség iránti vágy, a szuverenitás régi kívánalma miatt Nagy Imre alakja „rezonál a magyar néplélekkel, letartóztatása és megöletése szimbólummá, a magyar függetlenségi vágy eltiporhatatlan szimbólumává vált, miközben ennek tagadására épült Kádár János teljes rendszere”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megválasztották a legszebb lányokat a 196. balatonfüredi Anna-bálon

Megválasztották a legszebb lányokat a 196. balatonfüredi Anna-bálon

Figyelem! A versenyzők között kizárólag cisznemű hölgyek vettek részt, a többi társadalmi nem tagjai viszont nem, így a képek látványa nem fogja elnyerni a progresszív liberálisok tetszését. Ez legyen Magyarországon a legnagyobb probléma...

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Szexmunkásokért kiálló Pride-zászló, amerikait kergető magyar ezüstérmes, nácit támogató DK

Nagy öröm, hogy már a románok is tervezik bevezetni a saját gyermekvédelmi törvényüket. Vajon őket is megszólja a Hamilton-Vettel szivárványos duó?

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Transznemű börtönökben eshettek teherbe a nők, mivel férfiakkal kerültek egy cellába

Egy Twitter üzenetben számolt be a hírről a Women Liberation Front (WoLF) nevű radikális feminista csoport.

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Tokió 2020: Milák ezüstérmet szerzett, miután megkergette amerikai ellenfelét

Ezért érdemes volt hajnalban kelni. Milák Kristóf újra odatette magát Tokióban, bár ezúttal csak ezüstérmet szerzett, miután a 100 méteres pillangó úszásban hajszálnyival, azaz 23 század másodperccel maradt le a szám uralkodójától, a 49.45-tel új világrekordot felállító amerikai Caeleb Dresseltől.

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Továbbra sem barátkozott még meg a kínai védőoltással a gyurcsányista Komáromi Zoltán

Ugyan szó szoros értelemben valóban nem oltásellenes, de a keleti oltóanyagokkal szembeni hecckampánya már-már egyszerre komikus és valamelyest bicskanyitogató.

Sikertelen volt a BBC lejárató kampánya, ezért ki se adják a teljes interjú felvételét

Pedig mindent bevetettek, hogy nehéz helyzetbe hozzák Szijjártó Pétert, de minden támadás lepergett a magyar külügyminiszterről.

Kezdőrúgás

Kezdőrúgás

Ha nem volna ilyen forróság, a következő történet akkor is megmelengetné az emberek szívét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére