Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Oltóanyag még nincs, de a lakosság hamarosan jelezheti az igényét

888 / MTI

2020.12.01. 14:45

Egyelőre nincs oltásra alkalmas koronavírus elleni vakcina Magyarországon, de a lakossági igények jelzésére hamarosan megjelenik egy felület a vakcinainfo.gov.hu honlapon – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte: ez a lakossági igényfelmérés információkkal szolgál az oltóhelyek pontos megtervezéséhez.

Sokféle forgatókönyvünk van, attól is függően, milyen típusú vakcina érkezik az országba”

– fogalmazott.
Kijelentette: ha az oltóanyag korlátozott számban áll rendelkezésre, sorrendet állítanak fel, első körben az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat, a védekezés első vonalának résztvevőit, utána a krónikus betegeket oltják be.

Három hónapja ellenőrzik a határforgalmat

Három hónap telt el a határforgalom-ellenőrzés Magyarország teljes schengeni határszakaszán történő ideiglenes visszaállítása óta – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a schengeni belső határszakaszon a határellenőrzés szeptember 1-jei ideiglenes visszaállítása óta a nemzetközi tranzitforgalomban 318 800 teherforgalomban részt vevő járműszerelvényt léptettek be. Emellett a nemzetközi teherforgalomban magyarországi úti céllal 260 569 tehergépkocsi belépését biztosították a rendőrök.

Ismertette: az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító határátkelőhelyen, az osztrák viszonylatban működő hegyeshalmi autópálya-határátkelőn nemzetközi tranzitcéllal 76 066, a nemzetközi teherforgalomban magyarországi úti céllal 50 039 tehergépkocsit léptettek be.
A másik legnagyobb átkelőhelyen, a szlovák viszonylatban működő rajkai autópálya-határátkelőn a nemzetközi teherforgalom számára összesen 127 264 jármű belépését biztosították – közölte Kiss Róbert.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére