Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Folyamatos a koronavírus elleni védőoltások beadása

888.hu, MTI

2021.03.08. 15:30

Meghaladta az egymilliót a koronavírus ellen beoltottak száma Magyarországon – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

 

Müller Cecília közölte: a legfrissebb adatok szerint 1 millió 2714-en kapták meg a koronavírus elleni első, 307 929-en a második védőoltást.

Hozzátette, ezzel a lakosság átoltottsága „szépen növekedett”, Magyarország lakosságarányosan a második helyen áll az Európai Unióban.

Lakosságarányosan 10,26 százalék itthon

- mondta az országos tisztifőorvos. Mindennek okán Müller Cecília köszönetet mondott azoknak, akiknek ebben érdeme volt.

Müller Cecília elmondta, hogy holnapra is várnak Pfizer-vakcinát

Folyamatos a koronavírus elleni védőoltások beadása”

– mondta az országos tiszti főorvos. Hozzátette: a hét második felében oltanak majd azzal az AstraZeneca-oltással, amit nem használtak fel.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy egyetlenegy napot sem hagynak ki az oltásban, és az országba érkezett minden vakcinát beadják az embereknek.

Ismertette és hogy Európában és itthon is egyre rosszabbak a járványügyi adatok.

Szerencsére a gyógyultak száma is folyamatosan nő”

- tette hozzá.

Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy itthon működnek itthon a Covid-ambulanciák, ahol az esetleges szővödményeket gyógyítják. Valamint az is, hogy nagyot nőtt az aktív fertőzöttek száma, és a legnagyobb terhet pedig az jelenti, hogy sokan kerülnek kórházba.

A fiatalabbakat is érint a megbetegedés, és súlyos lefolyása van. A lélegeztetett betegek száma két hét alatt megduplázódott”

– mondta Müller Cecília. Nagyon magasak ezek a számok, rendkívüli terhelést jelent az egészségügyi ellátórendszerre.

 

Elmondta, hogy járványügyi szempontból nem releváns mutációkat mutattak ki. Számos törzs jellemzően fertőzőképesebb.

Az országos tisztifőorvos szerint 70-80 százalékos arányban találtak vírusvariánst a mintákban.

Elmondta, hogy a bölcsődéket még nem kell bezárni, mert ebben a korosztályban a fertőzöttségi adatok alacsonyak. Valamint jelezte, hogy a 1818-as számon azok telefonáljanak, akik a regisztrációkor rosszul adták meg az elérhetőségüket. Az adatvedelem.neak.hu e-mail címre pedig írjanak azok, akik nem tudnak telefonon elérni senkit.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, hogy adott esetben szükséges lehet a magánszolgáltatók bevonására az ellátásba.
A brit vírusmutáns fertőzőképessége sokkal magasabb, de a kórházban lévők arról számoltak be, hogy egyre több fiatalt érint a megbetegedés és kerülnek súlyos állapotban kórházba”
– mondta kérdésre Müller Cecília. Órákon belül bárki lélegeztetőgépre kerülhet – tette hozzá.

A sajtótájékoztató végén az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a legrövidebb időn belül fogják pótolni az elmaradt oltásokat az AstraZeneca esetében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére