Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Emelkedik a kórházban ápoltak száma

888.hu

2020.10.09. 13:32

A lakosság véleménye egybecseng a járványügyi szabályokkal – derült ki a nemzeti konzultáció eredményéből. Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a koronavírus-betegség nagyon gyorsan elérkezhet életveszélyes szakaszához.

 

A maszkviselési szabályok megsértése miatt csütörtökön 33 esetben intézkedtek a rendőrök. Ebből kétszer bírságoltak, 10 esetben tettek feljelentést, és 21-szer figyelmeztettek – ismertette az ORFK szóvivője.

Összesen 11-en sértették meg a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat.

3298 karantént rendeltek el csütörtökön, 518-at határátlépés miatt. A hatósági karanténok száma 22 385, ebből egy nap alatt 10 546-nál tartott ellenőrzést a rendőrség, és 34 esetben talált szabálytalanságot

– közölte Gál Kristóf.

35 222 főre emelkedett a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma – 1176 új esetet regisztráltak. A koronavírus miatt elhunytak száma 913 főre nőtt – újabb15 beteg halt meg, 9202-en meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 25 107 fő.
A kórházaknál csütörtökön elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen – közölte Müller Cecília.
Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy a krónikus betegségben szenvedők fertőzés gyanúja esetén mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, mielőtt a tüneteik erősödnének.
Emelkedik a kórházban ápoltak száma, és a betegség nagyon gyorsan tud életveszélyes szakaszba jutni”
– figyelmeztetett Müller Cecília.
Ezt figyelembe véve enyhe tünetek esetén is fontos, hogy orvoshoz forduljunk. A tesztek száma jelenleg 803 648.
A nemzeti konzultáció eredménye szerint a lakosság véleménye egybecseng a járványügyi szabályokkal,
a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatták. Ezek a szabályok továbbra is érvényben vannak, de mindenhol, ahol nem tudjuk tartani a távolságot, viseljünk maszkot – mondta a tiszti főorvos.
Bárhol jelen lehet a vírus, ám lehetnek gócpontok.
A Tiszaújvárosban kialakult gócpontról is közöltek részleteket:
Tiszaújvárosban egy nagy építkezésen sokféle nemzetiségű ember dolgozik, az ottani 1717 szűrővizsgálatból 242 lett pozitív, és 173 főt minősítettek szoros kontaktnak a hatóságok.”
A fertőzötteket és a szoros kontaktokat izolálták, valamint azokat is, akik negatív teszteredményt kaptak – így a városba és a közösségbe nem tudják bevinni a fertőzést.
A megyei kórházat is felkészítették, de egyelőre nincs súlyos megbetegedés, egy ember került kórházba. A járványügyi egységek a helyszínen dolgoznak.
A fertőzésre vonatkozó iskolai protokollról a tiszti főorvos azt nyilatkozta, hogy minden eset különböző, így a szabályrendszer alapján helyben kell dönteni.
Egy osztályközösség általában egységesen bírálandó el, de ez sem kötelező.”
Akit a járványügyi hatóság szoros kontaktnak minősít, annak karanténba kell vonulnia, de nem mindig lesz az egész osztály szoros kontakt.
Gál Kristóf kérdésre válaszolva elmondta: az ingázóknak a vonatkozó szabályok szerint határátlépés esetén az országhatártól 30 kilométeren belül kell tartózkodniuk, és ez legfeljebb 24 óráig tarthat.
A hatóságok kézben tartják a koronavírus-járványt:
Mindenki hozzájut a szükséges ellátáshoz”
– válaszolta kérdésre Müller Cecília.
A védőkesztyűket a WHO és Müller Cecília sem ajánlja: sokkal hatékonyabb, ha a fogantyúkat és a közlekedési eszközök belsejét rendszeresen fertőtlenítik, az utasok pedig rendszeresen kezet mosnak, illetve fertőtlenítenek. A védőkesztyűk használata csak az egészségügyben, a beteggondozásban kötelező – tette hozzá a tiszti főorvos.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére