Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban

888.hu, MTI

2021.03.31. 14:50

A védekezés már hosszú ideje tart, az egészségügyi dolgozók rendkívül fáradtak, ezért „kutya kötelessége” mindenkinek mindent megtenni azért, hogy csökkenjen ez az óriási teher az egészségügyi ellátórendszeren – mondta az országos tiszti főorvos.

 

Az egyéni felelősségnek óriási szerepe van ezekben a napokban – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta: a kórházak terhelését, az elhunytak számát, a súlyos megbetegedések előfordulását úgy tudjuk megelőzni, hogy nem fertőződünk meg. Ez a korlátozások betartásával lehetséges.

Ismertette: kedden 6700 új fertőzöttet regisztráltak, 302 beteg elhunyt, a kórházakban 12 346 koronavírusos beteget ápolnak, és 1492-en vannak lélegeztetőgépen.

Szeretnénk abban reménykedni, hogy a vakcinációnak és a fegyelmezettségnek köszönhetően minél előbb el tudjuk érni a járvány tetőző szakaszát, és arról el tudunk mozdulni”

– mondta.
Közölte, hogy ennek érdekében már 2 millió 11 ezren kapták meg legalább az első védőoltást, ami a lakosság 20,5 százalékát jelenti, ami rendkívül jó eredmény.

A rendőrök kedden 739 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – közölte az operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője.

Kiss Róbert elmondta: ezzel 42 563-ra nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma az erről szóló kormányrendelet hatályba lépése óta.
Hozzátette: kedden közterületen 721 olyan emberrel szemben intézkedtek, aki nem viselt maszkot, közülük 193-at figyelmeztettek, 318-at megbírságoltak, és 210-et feljelentettek. Tömegközlekedési eszközökön és megállókban három, kereskedelmi üzletekben pedig öt emberrel szemben intézkedtek emiatt.
Elmondta azt is, hogy kedden az M3-as metrópótló autóbuszon egy 22 éves szlovák állampolgár nem viselt maszkot; szóváltásba keveredett a buszsofőrrel, akit leköpött. A rendőrök elfogták, és közérdekű üzem megzavarása, valamint a védelmi intézkedések megszegése miatt is eljárás indult ellene.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére