Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Az 1-2 évesek körében a legkisebb a fertőzöttségi arány

888 - Origo

2020.11.25. 14:15

A meghaltak átlagéletkora 76 év, a gyógyultaké pedig 40 év – mondta az országos tiszti főorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy az elhunytak esetében továbbra is jellemző, hogy a több megbetegedéssel küzdő idősek halnak meg. 7718-an vannak kórházban – mondta.

Ez a szám kicsit mérséklődően, de emelkedő tendenciát mutat.

Hozzátette, hogy jelenleg 656-an vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília közölte, hogy az elmúlt heti adatokat nézve láthatóan változik a járványgörbe. Fontos adat, hogy a 47. héten 7 százalékkal kevesebb fertőzöttet regisztráltak, mint a 46. héten.

Müller Cecília szólt arról is, hogy hat hete a 40–49 éves korosztály a legérintettebb a fertőzésben. Az összes fertőzött 16 százaléka 65 éven felüli, míg a legfiatalabb korosztály aránya csupán 4 százalék.

Az 1-2 évesek körében a legkisebb a fertőzöttségi arány – mondta Müller Cecília. Ahogy nő az életkor, úgy nő az érintettség is – tette hozzá.

Tájékoztatott arról is, hogy a magyarországi települések 91 százaléka már érintett a fertőzésben. A maradék 9 százalékon is nagy valószínűséggel van fertőzött. Az elmúlt héten Budapesten, Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében regisztrálták a legtöbb, míg Tolna megyében a legkevesebb új esetet.

A 46. héthez képest Zala megyében nőtt leginkább az esetek száma, 86 százalékkal. Fejér megyében 71, míg Borsodban 54 százalékkal több a fertőzött. Vas, Komárom és Békés megyében nem változott a helyzet, míg Nógrádban 55, Győr-Moson-Sopron megyében 45 százalékkal csökkent az új fertőzések száma – mondta Müller Cecília.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére