Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mráz Ágoston: ellenzékellenes hangulat van

Bertha László

2019.09.05. 12:01

Tarlós István főpolgármesterről az az imázs él az emberekben, hogy képes a városvezetésre. Ugyanezt Karácsony Gergelyről még az ellenzéki szavazók sem feltétlenül gondolják – jelentette ki Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója.

Az elemző kifejtette, hogy a budapestiek elégedettek Tarlós Istvánnal, aki 9 éve polgármester. A bérek növekednek, a gazdaság növekszik. Tarlós Istvánnak vannak eredményei. Ezzel szemben Karácsony Gergelyt számos kellemetlen ügy kíséri Zuglóból – jegyezte meg.

A Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatása szerint őrzi masszív többségét a Fidesz-KDNP a pártok népszerűségi versenyében, a polgári oldal a leadott szavazatok 53 százalékát szerezné meg egy aktuális választáson, az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban.

Karácsony Gergely

Az elemző az M1-en elmondta, hogy a kormánypártok támogatottsága nagyjából azon a szinten van, mint az európai parlamenti választás idején. Tarlós Istvánnak a Fidesznél is magasabb a támogatottsága – emelte ki az elemző, aki szerint a hivatalban lévő polgármestereknek lesz könnyebb dolga az őszi választáson.

Úgy értékelt: ellenzékellenes hangulat van, az emberek elégedetlenek az ellenzéki eseményekkel. Azt is mondta, hogy a pártverseny új dinamikát kapott májusban. Az MSZP és a Jobbik gyengélkedik, Gyurcsány Ferenc a legerősebb pontja az ellenzéknek, az ő pártja befolyással tud lenni az ellenzékre. A DK a Momentumot is megpróbálja „behálózni” – fogalmazott, hozzátéve: ez részben már sikerült is, mivel a legtöbb helyen a DK-val, s annak „politikai tehertételével” szövetkezett a Momentum.

Az elemző szerint a Momentum politikai hibát hibára halmoz, hiszen a Jobbikkal is szövetkeztek, amely 2022-ben már „talán nem is lesz része” a politikának.

Több mint hárommillióan támogatják a Fidesz-KDNP-t

Kedvező pozícióból várhatja a Fidesz-KDNP az önkormányzati választást, a kormánykoalíció politikáját 3,3 mil­lióan támogatják. Mindez azt jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes választáson 53 százalékot kapna listán a pártszövetség – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült, augusztusi közvélemény-kutatásából. Gyurcsányék stagnálnak, még kevesebben támogatják a Jobbikot és a szocialistákat A felmérés eredménye közben [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére