Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mráz Ágoston: A baloldal valószínűleg nem cserél miniszterelnök-jelöltet

888.hu / MTI

2022.01.09. 12:50

A Nézőpont Intézet igazgatója szerint a baloldal valószínűleg nem cserél miniszterelnök-jelöltet az országgyűlési választásig, mert már a nullára korlátozta Márki-Zay Péter befolyását és „innentől kezdve egy hasznos idiótaként tudják maguk előtt tolni”, akivel a „balhét is el tudják vitetni” a voksolás elvesztése esetén.

Mráz Ágoston Sámuel, a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva úgy fogalmazott, Márki-Zay Péter kijelentéseiből is világossá vált, a jobboldal nem rémeket lát, hanem a valóságot, amikor felhívja a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja a baloldalt.
Kiemelte, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége Gyurcsány Ferenc érdekeinek is megfelel, hiszen egy „egyszemélyes, egyéni politikai vállalkozóról van szó, akit bármikor le tud cserélni”, vagy egy választási vereség esetén meneszthet.

A Nézőpont Intézet igazgatója elmondta, nem egészen demokratikus eljárás, hogy a kampányban Gyurcsány Ferenc irányít és valaki más van az előtérben.
A választóknak két valóságos alternatíva közül kellene választania,

„most pedig egy valóságos irányító miniszterelnök, Orbán Viktor és egy vándorszínész között kell választani”

- fogalmazott.
Mráz Ágoston Sámuel hangsúlyozta, ez nem egyedülálló a magyar politikatörténetben, hiszen „Medgyessy Péter ugyanez a kategória volt, 2002-ben ő volt a vándorszínész és két év után Gyurcsány Ferencék leváltották”.

Az elemző kitért arra is, az ellenzék hat pártja közül várhatóan a DK alakíthatja majd a legnagyobb frakciót, és eldöntötték azt is, hogy Márki-Zay Péter egyszemélyes szereplőként indulhat, hiszen nem lehetnek saját emberei, saját képviselőcsoportja a parlamentben.
Minden jel arra utal, hogy az ellenzék választási veresége után Márki-Zay Péter feledésbe merül, és előléphet a baloldal valódi vezetője – tette hozzá.
Mráz Ágoston Sámuel elmondta, Márki-Zay Péter semmiben sem különbözik a többi baloldali politikustól és a 2010 előtt megszokott baloldali programot képviseli.

Kiemelte, komoly gyűjteményt lehet összerakni Márki-Zay Péter „úgynevezett ígéreteiből”, vagyis abból, hogy a baloldal jelöltje elítélte a rezsicsökkentést, kinevette a tizenharmadik havi nyugdíjat, és sértegette az időseket. Újabban pedig arról lehet olvasni, hogy az egészségügy privatizálása is a szívéhez közel álló dolog – mondta.
A Nézőpont Intézet igazgatója megjegyezte, Márki-Zay Péternek őszödi beszédet sem kellene tartania, mert a 2010 előtt megszokott megszorító intézkedéseket tulajdonképpen már előre bejelentette.
Az elemző kitért arra is, Márki-Zay Péter sajtósa decemberben nem engedte az újságírókat kérdezni, pár nappal korábban ugyanakkor a magyar miniszterelnök három órán keresztül válaszolt a „legbaloldalibb újságírók kérdéseire” is, és az embernek az volt az érzése, hogy ebben az újságírók fáradtak ki és nem a magyar miniszterelnök, akit „megpróbál megpuccsolni Márki-Zay Péter”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kijev túszul ejti Európát a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével

Kijev gyakorlatilag túszul ejti Európát a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével – jelentette ki hétfőn Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Kiszivárgott KamuGeri és KamuKlicsko videócsetelése

Amin Karácsony Gergely arról beszél, hogy mennyire örül a brüsszeli szankcióknak.

Ha szerinted csak a nők szülhetnek és még Sorost is bírálod, akkor rögtön nem leszel „jóember”

Ha szerinted csak a nők szülhetnek és még Sorost is bírálod, akkor rögtön nem leszel „jóember”

Marco Rubio republikánus szenátor a támadások kereszttüzébe került, amikor a módosító javaslataival kiváltotta a demokraták haragját, akik aztán rögtön magzatpózba is vágták magukat, és antiszemitázásba kezdtek.

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Tegnap egy étteremben ismerték fel, ma a csónak robbant le.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére