Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most már biztos, hogy hosszabb lesz a 3-as metró

Horváth Tamás

2018.11.06. 07:45

A beruházó BKK Zrt. kihirdette az M3-as metró meghosszabbítására kiírt tervezõi közbeszerzés végeredményét.

Amint arról mi is beszámoltunk, két felszíni és két felszín alatti új állomást kap az északi irányban megnyúló 3-as metró. A végállomásnál új megállóhely épül a Budapest-Vác vasútvonalon, és intermodális csomópont jön létre. A projektre közbeszerzést írtak ki még márciusban.

A magyarepitok.hu tájékoztatása szerint a beruházó BKK Zrt. kihirdette a közbeszerzés végeredményét. A nyertes a budapesti FÕMTERV Zrt. és a kecskeméti VIKÖTI Kft. lett, a feladatuk az előkészítés, valamint az engedélyes és a kiviteli terv készítése. A beszerzés végleges összértéke nettó 3 milliárd forint.

A beruházás során a jelenleg Kispest és Újpest között húzódó, teljes felújítás alatt levő metróvonalat északi irányba egészen Káposztásmegyerig nyújtják meg. Ennek során:

 • 4,9 kilométernyi kétvágányú metrópálya épül;
   
 • négy új közbenső állomás jön létre, két felszíni és két felszín alatti;
   
 • illetve kiépül egy karbantartó, takarító járműtelep.

A projektben a váci vasútvonalon fekvő Rákospalota-Újpest vasútállomásnál is létrejön egy metrómegálló. Ehhez kapcsolódva a közbeszerzés egy P+R parkoló létrehozását és a villamospálya korrekcióját irányozza elő.

A 3-as metró új végállomása a Megyeri út és a Külső Szilágyi út találkozásánál lesz, a Jégpalota szomszédságában. Itt egy intermodális csomópont épül ki, mely összekapcsolja a 14-es villamos, a 3-as metró, a váci vasút, a helyi buszok állomásait.

 

Ehhez többek között

 • elbontják a villamos pályáját és végállomását;
 • kiépítik a metró végállomását;
 • egy új autóbusz-végállomást;
 • egy új vasúti megállóhelyet (miután jelenleg Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között nincs megállója a vonatnak);
 • valamint P+R és B+R parkolókat építenek.
A beruházás magában foglalja a Megyeri út külön szintű átvezetését a Budapest-Vác vasútvonal alatt. Ez a közút járdával, kerékpáros átvezetéssel vezeti át a forgalmat a vasút túloldalára, ahol a Dunakeszi út található.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Lecsökkentenék Schröder juttatásait, csak mert nem határolódott el Putyintól

Gerhard Schröder juttatásainak csökkentésére készülnek a német kormánypártok, mert a volt kancellár az Ukrajna elleni háború kezdete óta még mindig nem határolódott el Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, és nem vált meg a Rosznyeft orosz energiaipari cégben betöltött tisztségétől – írta szerdán a Bild című német lap.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére