Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most befogadnák a migránsokat, de megtagadták 2004-ben a külhoni magyarokat

888.hu

2016.09.30. 12:28

2004-ben a magyar baloldal teljes mellszélességgel amellett érvelt, hogy a határon túliaknak nem szabad magyar állampolgárságot biztosítani. 2015-ben a magukat baloldalinak vallók amellett érvelnek, hogy minden migránst be kell fogadni. Egy unitárius lelkész némileg rendet rak a fejekben.

Az augusztusban Erdélybe és Magyarországra látogató amerikai unitáriusok vezetősége egy magyarországi migránstábort is meg akart látogatni, a székelyföldi Oklánd unitárius lelkésze azonban megtagadta ennek megszervezését, tudván, hogy a látogatók ellenzik a magyar kormány migrációs politikáját.

Erre a vendégek megszervezték maguknak az utat egy baloldali politikus társaságában, majd másnap, a budapesti unitárius templomban arról prédikált a vezetőjük, hogy bezzeg a magyarokat befogadták külföldön, amikor menekültek.

Kelemen Levente tiszteletes válaszul elmondta, hogy támogatja a magyar kormány politikáját, mert mindenkinek joga van megválasztani, kivel akar együtt élni, és a magyar kormány ugyanúgy befogadja az üldözötteket, bajba jutottakat, ahogy befogadja a külhoni magyarokat. Azt kérte, hogy az emberek ne csak az álpróféták hangját figyeljék, hanem azokét is, akik nem pénzért vagy egyéni érdekből formálják a közvéleményt.

Rámutatott, hogy akik nap, mint nap a sajtóban bírálják a kormányt, akik „olyan szépen beszélnek a befogadásról, mert most személyes érdekük úgy kívánja”, ugyanazok 2004-ben megtagadták a külhoni magyarokat, és velük riogatták a magyarországi választókat. A lelkész úgy jellemezte a balliberális véleményformálók üzenetét, hogy „tagadd meg a te családod tagját, ne engedd házadba, de engedd be helyette azt, aki nem tudod, hogy milyen szándékkal érkezik”.

Ezután felhívta az amerikai unitáriusok figyelmét, hogy mindehhez asszisztálnak, majd feltette a kérdést, hogy miért van a mexikói határon a hatalmas kerítés fegyveres őrökkel. A migránsokat örömmel látják, a külhoni magyarok 2004-es megtagadása ellen viszont nem tiltakoztak.

Kelemen Levente a Pesti Srácoknak is interjút adott, ahol elmondta, hogy:

"Nem tehetünk különbséget emberek között, hogy melyik élet értékesebb. Ez viszont azt jelenti, hogy a saját életünket sem kezelhetjük másodrendűként. Márpedig ha a migránsok tömeges érkezése a mi életünket, értékeinket sodorja veszélybe, akkor éppen a saját életünk kárára cselekszünk. Önmagunkra is egyenértékűként kell tekintenünk. Fordítsd oda a másik orcádat – áll a Bibliában, de csak két orcánk van. Harmadjára már nincs mit odatartani. Lehetünk önfeláldozók, de meddig?"

(Pesti Srácok, Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére