Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Morawiecki szerint veszélyesek Macron NATO-ról tett kijelentései

Ányos Miklós

2019.11.11. 15:48

Veszélyesnek nevezte Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő Emmanuel Macron francia elnök azon megjegyzését, mely szerint a NATO agyhalott állapotban van.
Úgy vélem, Macron elnök aggályai (a kollektív védelem elvét illetően) azt a benyomást kelthetik a szövetség más tagjaiban, hogy Franciaország esetleg vonakodik a kötelezettségvállalásai teljesítésétől

– fogalmazott Morawiecki.

Hozzátette, a NATO a világ legfontosabb szervezete, ha a béke és a szabadság védelméről van szó. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Franciaországra továbbra is lehet majd számítani a szövetségben. A lengyel miniszterelnök felidézte, hogy Franciaország még mindig nem fordítja a GDP 2 százalékát védelmi kiadásokra, amely mellett a NATO-tagállamok korábban elkötelezték magukat.

Ha a NATO valóban nem képes működni, akkor az nem az Egyesült Államok elkötelezettségének a hiánya miatt van, hanem azért, mert egyes európai partnerek nem viszonozzák ezt az elkötelezettséget

– mondta Morawiecki.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hétfőn Brüsszelben újságíróknak nyilatkozva szintén védelmébe vette az észak-atlanti szövetséget, és hangsúlyozta, hogy hisz a NATO jövőjében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére