Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Momentumos polgármester: nem fontos megemlékezni 1956-ról

Pörge Béla

2018.10.19. 10:58

Pusztahencse polgármestere nem vesz részt a civilek által szervezett megemlékezésen, az általa vezetett önkormányzat pedig nem tervez semmit az ünnep alkalmából.

A Tolna megyei Pusztahencse momentumos támogatással időközi választást nyert polgármestere, Bán István nem megy el az október 23-i állami ünnepen rendezett koszorúzásra ahhoz az emlékműhöz, amelyet Szabó Ferenc, az E.K. '56-os Politikai Szervezetek Szövetségének elnöke, a forradalom túlélője készíttetett saját egymillió forintjából – írja a Lokál.

A dombormű még az előző polgármester idején készült, azonban már Bán István közbenjárása miatt nem kerülhetett közterületre – ezért a helyi katolikus templom oldalán kapott helyet.

Szabó Ferenc egyébként három ilyen domborművet készíttetett, ebből kettő Budapesten (egy a Péterfy Kórházban, egy Csepelen) látható, míg a harmadik Andi József '56-os mártír szülőfalujába, Pusztahencsére került. Szabó szerint a Momentum által támogatott polgármester a templomról is eltávolítaná az emlékművet, Bán István ezt viszont cáfolta.

Azt viszont elismerte, hogy ő semmilyen '56-os emlékezésen nem fog részt venni, azon sem, amit a településen civilek szerveznek a domborműnél. Sőt, az önkormányzat nem is tart megemlékezést az állami ünnep alkalmából.

Itt ennek sosem volt különösebb hagyománya"

– idézi a Lokál Bán István polgármestert, aki a lapnak azt is kijelentette: nem tartja fontosnak az 1956-os vértanúkról szóló megemlékezéseket, ezután pedig lecsapta a telefont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére