Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Módosítaná a munka törvénykönyvét a KDNP

Bertha László

2016.04.18. 18:18

A KDNP szerint a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségre, illetve a munka törvénykönyve módosítására van szükség a szabad vasárnap megszüntetése miatt - mondta Harrach Péter, a párt frakcióvezetõje.
BUDAPEST, 18:18

A KDNP szerint a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségre, illetve a munka törvénykönyve módosítására van szükség a szabad vasárnap megszüntetése miatt – mondta Harrach Péter, a párt frakcióvezetője.

A KDNP politikusa egyeztetett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével és a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetséggel. Az egyeztetésen első helyen az önkéntes munkavállalás kérdése merült fel a vasárnapi munkavégzés ügyében.

Ez Harrach szerint különösen a nagycsaládosoknál, a kisgyermekeseknél, gyermeküket egyedül nevelőknél fontos. Közülük azokat kellene beosztani, akik ezt önként vállalják – mondta Harrach.

A szakszervezetek felvetették az egy- vagy kétműszakos nyitva tartás gondolatát is, ezt szintén megfontolandónak tartja a kisebbik kormánypárt.

Harrach Péter beszámolója szerint a szakszervezetek és a munkaadók közötti egyezségre, a munka törvénykönyvének módosítására van szükség, és a változtatások valószínűleg érintenék a kereskedelemről szóló törvényt is. A további egyeztetések során a még felmerülő módosítási lehetőségekről tárgyalnak.  A politikus úgy látta, most nincs más lehetőségük, mint „a kármentés”, annak meghatározása, hogy miben tudnak a munkavállalók helyzetén segíteni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére